TO INFINITIVE OR BARE INFINITIVE WITH KEY

10 3,203 93
  • Loading ...
1/10 trang
Tải xuống

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 10/07/2015, 12:02

TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE I. Choose the best answer to complete each of the sentences/Or identify the underlined part that needs correction: 1. I saw him __________off. A. to drive B. drive C. driven D. drove 2. You’d better ____________ an umbrella. A. take B. to take C. taking D. to be taken 3. Would you mind if I _____________ the window? A. to open B. opened C. opening D. open 4. Wouldn’t you rather _____________? A. succeed B. to succeed C. succeeding D. succeeded 5. He made me __________it all over again. A. done B. do C. to do D. doing 6. I had the boy ___________ a letter yesterday. A. posting B. to post C. post D. posted 7. You must _____________ a lot of people. A. to know B. know C. knowing D. known 8. My father doesn’t let me _____________ out at night. A. going B. to go C. go D. gone 9. We heard him __________________ downstairs. A. ran B. to be run C. to run D. run 10. Let’s ____________ an English song. A. singing B. sing C. to sing D. sang 11. We watched him ______________ the car. A. park B. parked C. to park D. to be parked 12. Why don’t you ____________ for a job? A. applying B. applied C. to apply D. apply 13. I am planning __________ Da Lat next week. A. visit B. visiting C. visited D. to visit 14. I must go now. I promised _____________ late A. not being B. not to be C. not being D. won’t be 15. Suddenly he stopped the car in order __________. A. smoke B. to smoke C. smoking D. smoked 16. It was late, so we decided ____________ a taxi home. A. to take B. taken C. taking D. take 17. How old were you when you learnt _______________? A. how to drive B. how drive C. how driving D. how driven 18. She always encourages her son ____________ harder. A. to study B. studied C. study D. studying 19. Don’t forget __________ the letter I gave you. A. to post B. posting C. post D. posted 20. I got my father ________________ my bike. A. repair B. to repair C. repairing D. repaired 21. The fire isn’t hot enough _________________ a kettle. A. boiling B. to boil C. boil D. boiled 22. It is too cold for us ______________________. A. went out B. go out C. to go out D. going out 23. He went to Britain ___________English. A. learn B. learning C. to learn D. learned 24. I have some letters ________________. A. to write B. writing C. wrote D. write 25. It takes me ten minutes _________to school every day. A. walking B. to walk C. walk D. walked 26. We expect him ______________ tomorrow. A. arrive B. arriving C. to arrive D. will arrive 27. Would you like __________to my birthday party? A. coming B. come C. came D. to come 28. I tried ___________the bus, but I missed it. A. catch B. catching C. to catch D. caught 29. Remember _____________Lan a present because today is her birthday. A. send B. sending C. to send D. sent 30. We were allowed ___________ photographs in this room. A. sell B. to sell C. selling D. sold 31. It took me a very long time recovering from the shock of her death. A B C D 32. Remember taking off your shoes when you are in a Japanese house. A B C D 33. My parents permitted me going out at weekends. A B C D 34. Money is used to buying food and clothes. A B C D 35. He often lets me to use his mobile phone. A B C D II. Rewrite each of the following sentences so that its meaning remains unchanged, using the given words: 1. My parents don’t allow me to play games on computer.  My parents don’t let ………………………………………… 2. I had my friend answer the questions.  I got my friend ………………………………………………. 3. He spent an hour doing his homework last night.  It took……………………………………………… ………… 4. I am going to the post office. I want to send some letter.  I am going to the post office in order……………………………… 5. My grandfather is very weak. He can’t lift the box.  My grandfather is too ………………………………………… 6. My father said that I could use his car.  My father allowed me………………………………………… 7. The sudden noise caused me to jump.  The sudden noise made me…………………………………… 8. “John, please don’t tell anyone my new address”, said Mary.  Mary told John……………………………………………… 9. I don’t really want to visit the museum.  I’d rather…………………………………………… ………… 10. Lan told Nam:” Remember to send your parents my regard”  Lan reminded Nam…………………………………….………. 11. The lesson was too long for us to learn by heart.  The lesson wasn’t short enough………………………………. 12. She was very stupid when she went out without a raincoat.  It was very stupid of her………………………………………. 13. Would you mind making me some tea?  Would you please…………………………………………… ……? 14. They got out of the car.  I watched them……………………………………………… …… 15. He was the first man who reached the top of the mountain.  He was the first man to…………………………………………… KEY TO “TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE” I. 1.B 2. A 3.D 4. A 5. B 6. C 7. B 8. C 9. D 10. B 11. A 12. D 13. D 14. B 15. B 16. A 17. A 18. A 19. A 20. B 21. B 22. C 23. C 24. A 25. B 26. C 27. D 28. C 29. C 30. B 31. C 32. B 33. C 34. C 35. C II. 1. My parents don’t let me play games on the computer. 2. I got my friend to answer these questions. 3. It took him an hour to do his homework last night. 4. I am going to the post office in order to send some letters. 5. My grandfather is too weak to lift the box. 6. My father allowed me to use his car. 7. The sudden noise made me jump. 8. Mary told John not to tell anyone her new address. 9. I’d rather not visit the museum. 10. Lan reminded Nam to send his parents her regard. 11. The lesson wasn’t short enough for us to learn by heart. 12. It was very stupid of her to go out without a raincoat. 13. Would you please make me some tea? 14. I watched them get out of the car. 15. He was the first man to reach the top of the mountain. . TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE I. Choose the best answer to complete each of the sentences /Or identify the underlined part that needs correction: 1. I saw him __________off. A. to drive. them……………………………………………… …… 15. He was the first man who reached the top of the mountain.  He was the first man to ………………………………………… KEY TO TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE I. 1.B 2. A 3.D 4. A 5. B 6. C 7 friend to answer these questions. 3. It took him an hour to do his homework last night. 4. I am going to the post office in order to send some letters. 5. My grandfather is too weak to lift
- Xem thêm -

Xem thêm: TO INFINITIVE OR BARE INFINITIVE WITH KEY, TO INFINITIVE OR BARE INFINITIVE WITH KEY, TO INFINITIVE OR BARE INFINITIVE WITH KEY

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn