Giáo án Tiếng Anh lớp 9 trọn bộ CKTKN

232 1,031 7
  • Loading ...

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 24/05/2015, 22:16

Date of preparation: 24/8/ 2014 Date of teaching : 25/8/2014 Period : 1 REVISION A) The aims and requests : 1) Objectives: - Helps students review some grammar and vocabularies from English 8. - By the end of the lesson, pupils will be able to know about Ennlish 9 2) Teaching points: - Review English 8 B) Preparation : Teacher’s: Lesson plan, textbook, pictures, cues… Students': Textbook, notebook, and reference book. C ) Procedures: 1) Organization: - Good morning! Sit down, please! - What’s the date today? - Who’s absent today? - How are you today? 2) Checking up and warm up (leave out): 3) New lesson Teacher’s activities Sts’ activities Content I/ Review. - Ask ps to retell grammar they learned in English 8 -+ tenses + passive voice + reported speech + adi & adv + Prepositions + Some other structures - Ask ps to to exercises to check their knowledge *Ex: Choose the best answer to complete sentences 1. B 2.A 3.C 4.B 5.A 6C 7A 8B 9C 10.C - retell - do ex - give answer - Answers. - Copy down. . -+ tenses + passive voice + reported speech + adi & adv + Prepositions + Some other structures *Ex: Choose the best answer to complete sentences 1) She………….since 2003 A. lived. B. has lived C. have lived 2) They didn’t work hard…………………. A. last year B. next year C. since last year 3) This house………….next month A. will build B. shall build C. will be built 4. She has a……………… house A. beauty B. beautiful C. English 9 Con Minh school 1 - Ask ps to do in pairs - Give feedback II/ Guide English 9 - Ask ps to open the book and answer some questions 1) How many unit are ther in E9? 2) How many parts are there in each unit? 3) What are they? 4) Are there any tests? - Give ps the numbers of each term and the tests for each term + 74 periods for a year + Term I : 19 weeks + Term II : 18 weeks - Each term consists of 2 tests ( 45 minutes) and 1 test for the last term - Open E book 9 -Answer questions - Write down beautifully 5.) They have a meeting ………… 7.00 and 9.00 A. between B. from C. to 6.) He said he…………….a doctor A. is B. were C. was 7. It’s really …………….to walk here A. interesting B. interested C. interest 8. Telephone……………….invented by A.Bell A. is B. was C. were 9. This work can……….now A. do B. done C. be done 10. My mother usually goes to work ……………bus A. on B. in C. by - Ask ps to do in pairs - Give feedback II/ Guide English 9 1) How many unit are ther in E9? 2) How many parts are there in each unit? 3) What are they? 4) Are there any tests? - Periods the numbers of each term and the tests for each term + 74 periods for a year + Term I : 19 weeks + Term II : 18 weeks - Each term consists of 2 tests ( 45 minutes) and 1 test for the last term 4) Consolidation - Retell Grammar 5) Homework - Prepare for unit 1 English 9 Con Minh school 2 Date of preparation: 28/8/ 2014 Date of teaching : 29/8/2014 Period : 2 Unit 1: a visit from a pen pal I Getting started/Listen and read I Objectives: 1. Aim : To teach the past simple tense with wish. 2. Obj : By the end of the lesson, ss will be able to know some famous places and practise the structure with wish. 3. Skill : Listening, speaking II Teaching aids: - Textbooks III Procedures: 1. Class control. 2. Check up. 3. New lesson. Teachers acts Students acts Contents * Getting started. - Showing 6 pictures of places of interest of Vietnam - Eliciting the places of interest of Ho Chi Minh City - Asking them some questions 1. Do you have any pen pals? 2. Do you like to have pen pals? 3. Where will you take him if he visits Vietnam for the 1 st time? 4. Can you tell me the names of the places in 6 pictures? * Listen and read I Pre reading: - Introducing the situation of the passage: Rizal Mary is, Lans pen pal visited her for the fist time and Lan took her to some places of interest in Hanoi. - Playing cassette once the 1 st paragraph. - Asking them questions: What do you know about - Looking at the 6 pictures and guessing what places they are.9 - Answering the questions. - Listening to the teachers explanations then write the vocabulary down. - Listening to the teacher * Getting started. Hung Temple; Temple of Literature; Dong Xuan Market; the City hall; Ho Chi Minh history museum; Ben Thanh market. * New w ords : mosque(n): nhà thờ hồi giáo correspond(v) : exchange letters: trao đổi th tín be impressed by(v): bị gây ấn t- ợng bởi pray(v): cầu nguyện * Guess the words 1. To write letters to and receive them from somebody: c 2.Showing kindness and pleasantness:f 3. To make sb feel admiration English 9 Con Minh school 3 Mary am? - Having them a silent reading then identifying the places of interest. - Playing cassette again. - Explaining the new difficult words: Mosque; peaceful; keep in touch; atmosphere II – While – reading: - Reminding them of new and old structures. - Asking them to have silent reading for information to answer the questions. - Calling some students to say their choices. - Briefly explaining the use of Wish III – Post – reading: - Ask students to read the passage again then choose the correct option. - Give feedback. IV – Consolidation: - Ask V – Homework: - Do exercise 1 workbook (p.5-6). - Explain the way how to do these exercises. - Listening to cassette. -Answering the question. -Having a silent reading. - Listening to the cassette. - Writing down the new words. - Finding out structures. - Identifying new structures. - Having silent reading and get more information. - Saying the choices. - Doing the practice. - Answer. - Copy. and respect: i 4. There are many these churches in Malaysia: m 5. Someone who you often write letters to but have never met : p * Old Structure: Past habit Used to + V * Ex: Lan used to walk past the mosque on her way to primary school. * New structure: Wish sentence: Present unreal wish * Ex: I wish I had more time. Ex: I wish I had more time. I wish + clause (Past simple) Practice: 1. I don’t have enough money. I wish ………………………… 2. I can’t sing that song I wish ………………………… 3. It’s raining. I wish ………………………… 4. I am too fat. I wish ………………………… 5. The weather is bad to day. I wish ………………………… II IIIKey 1 C: two weeks 2 B: HaNoi people were friendly 3 D; all the above 4 B: invite Lan to Kuala Lumpur * Homework: - Do exercise 1 workbook (p.5- 6). English 9 Con Minh school 4 Date of preparation: 30/8/ 2014 Date of teaching : 1/ 9 /2014 Period : 3 Unit 1: a visit from a pen pal IV Speak and Listen I – Objectives: 1. Aim : To teach the past simple tense with “ wish”. 2. Objective: By the end of the lesson, ss will be able to know some famous places and practise the structure with “ wish”. 3. Skill: Listening, speaking II – Teaching aids: - Pictures, cassette player and tape. III – Procedures: 1. Class control. 2. Check up. 3. New lesson. Teacher’s acts Students’ acts Contents I - Matching: - Making questions: 1. Where does Mary is come from? 2. Does she like Vietnamese people? 3. Does she like Ha Noi? - Introducing situation. Asking Sts to work in pairs. - Correcting part (a) - Sticking the answer key on the board. - Playing roles with their old names and their own words. - Work in pairs. * Key: Matching 1: Hello. You must be Maryam c, That’s right, I am 5: Pleased to meet you. Let me introduce myself. I’m Nga. b, Pleased to meet you, Nga. Are you one of Lan’s classmates? 4. Yes, I am. Are you enjoying your stay in Viet Nam? d, Oh yes, very much. Vietnamese people are very friendly and HaNoi is a very interesting city 2. Do you live in a city, too? e, Yes. I live in Kuala English 9 Con Minh school 5 II – Practice: - Asking Sts to read the information in three boxes at the end of the page 8. - Asking Sts to play roles. - Read the information in three boxes at the end of the page 8. - Play roles. - Looking at the picture and taking about them. - Listening and finding out where Tim and Carol are and that they are doing. - Listening and choosing the correct answers. - Comparing their answers with the Lumpur. Have you been there? 3. No. Is it very different from HaNoi? a. The two cities are the same in some ways 6. I see . Oh! Here’s Lan. Let’s go * Mét sè gîi ý nãi: Mai: Hello. You must be Yoko Yoko: That’s right, I am Mai: Pleased to meet you. Let me introduce myself. I’m Mai Yoko: Pleased to meet you, Mai. Are you one of Lan’s friends? Mai: Yes, Iam. Are you enjoying your stay in Vietnam? Yoko: Oh, yes, very much. I like VietNamese people. I love old cities in Vietnam Mai: Do you live in a city, too? Yoko: Yes, I live in Tokyo, a busy big capital city. Have you been there? S: No. Is it very different from Hanoi? Yoko: Yes, Tokyo is larger than Hanoi Mai: I see. Oh, here’s Lan. English 9 Con Minh school 6 III – Listen: - Taking about the situation of the lesson. - Playing the tape. IV – Consolidation: - Ask. V – Homework: - Do exercises in workbook. partner’s. - Answer. - Copy. Let’s go * Listen: Key a - 1 b - 2 c - 2 * Homework: - Do exercises in workbook. * Lêi tho¹i b¨ng nghe: Tim: Are you hungry, Carlo? Carlo: Yes Tim: Okay. Let’s go to a restaurant downtown. If we go through the park, we can catch a bus on Ocean Drive Carlo: That’s fine. I really like walking in the park. You’re lucky to have a place like this close to your home. It’s so beautiful with all the trees and flowers and a pond in the middle Tim: Carlo!! Be careful. You’re walking on the grass. The park keeper is growing some more- you’ll kill the new grass! Carlo: Oh, sorry. I didn’t see the sign Tim: Come on. It’s time we caught the bus Carlo: Is that our bus, Tim? Tim: No. That’s a 103 bus. We want the number 130 Carlo: Where are we going to eat? Tim: It’s up to you. There’s a new Mexican restaurant in town Carlo: Oh, no. I can eat Mexican food at home. I love American food. I’d rather eat hamburgers Tim: Okay. I know exactly where we need to go ! English 9 Con Minh school 7 Date of preparation: 7/9/ 2014 Date of teaching : 8/9/2014 Period : 4 Unit 1: a visit from a pen pal V Read I Objectives: 1. Aim: Reading for specific details about Malaysia . 2. Obj : By the end of the lesson, Ss will be able to know specific formation about Malaysia. 3. Skill: reading II Teaching aids: - Map, textbook. III Procedures: 1. Class control. 2. Check up. 3. New lesson. Teachers acts Students acts Contents I Warm up: - T shows the map of Vietnam and asks students: 1. Which country is on the map? 2. Which city is the capital of Vietnam? 3. How many regions are there in Vietnam? II Pre reading: - T introduce a the passage by showing the map and the picture about Malaysia. - T asks What do you know about Malaysia. - T asks sts to read the passage silently and underline the new words. - T explains new word (translation method) - Answering the questions. - Sts answer (in Vietnamese) - Reading the passage in silently an underline the Words: area(n): diện tích climate(n): khí hậu Unit of currency (n): đơn vị tiền tệ Official religion(n): tôn giáo chính thức compulsory( adj): bắt buộc - Malaysia is in the South East Asian - The capital of Malaysia is Kuala Lumpur -It has PETRONAST Twin Towers VI Key a 1) Area: 329,758 sq km 2) Population: over 22 million 3) Climate: tropical climate 4) Unit of currency: ringgit ( consisting of 100 sen) 5) Capital city: Kuala English 9 Con Minh school 8 III – While – reading: - T reads the passage and students listen and find the right information about Malaysia to fill in the table. (pair word) IV – Post – reading: - T hangs a cardboard and gets students to do T/F exercises in pairs. - T asks some pairs to write their answers on the board. - T gives answer keys and corrects V – Consolidation: - T gives some questions about Malaysia: 1. Is Malaysia one of the countries of the ASEAN? 2. How many regions are there? 3. Is Kuala Lumpur the largest city in the country? 4. Which language is taught on secondary school? 5. What’s the weather like in Malaysia VI – Homework: - Learning the new words by heart. - Rereading the passage. new word - Listening to the explanation. - Sts read their answer sentences. - Doing the exercise in pairs. - Answering the questions. - Correcting the mistakes. - Answering the questions. - Copy. Lumpur 6) Official religion: Islam 7) National language: Bahasa Malaysia 8) Compulsory second language: English Key b 1) T 2) F. There are more than two religions 3) F. English, Chinese, and Tamil are also widely spoken 4) F. One of the three: Malay, Chinese, Tamil 5) F. English is a compulsory second language, not primary language of instruction Homework: - Learning the new words by heart. - Rereading the passage. English 9 Con Minh school 9 Date of preparation: 14/9/ 2014 Date of teaching : 15/9/2014 Period : 5 Unit 1: a visit from a pen pal VII Write I – Objectives: 1. Aim : writing a personal letter. 2. Obj: By the end of the lesson, Ss will be able to write the letter to their family when they are away. 3. Skill: writing, reading II – Teaching aids: - Pictures of some places of interest ( Hoan Kiem Lake, West Lake, London Bridge, etc), Overhead, projector. III – Procedures: 1. Class control. 2. Check up. 3. New lesson. Teacher’s acts Students’ acts Contents I – Warm up: - T introduces the topic of the lesson by telling the sts his/her trip. Then T ask sts some questions: a. When did you go last summer? b. Do you have any relatives? c. Have you ever visited them? d. Could you tell us about your trip? II – Presentation - T reads a sample letter. - T guides sts how to write a letter (address, heading, body, closing, signature…) III - Practice - Answering the questions. - Listening to the teacher. Dear Mum, I arrived at Giap Bat station at 10am on Sunday. Lan met me at the bus station, then she took me home by bicycle. I’ve visited to many places like Hoan Kiem lake, The Temple of Literature, President Ho Chi Minh’s mausoleum and HoTay water park. I’ve tried “Bun Cha”. It’s delicious. Tomorrow, Lan will take me to The Ancient Quarter of HaNoi and do shopping there. I’ll buy some English 9 Con Minh school 10 [...]... fashion: lỗi thời, hết mốt - Guess the meanings 1) 18th century jean style: kiểu, mẫu of the new words clotth 2) 196 0s: students - Ask some students to - Read invidually and 3) 197 0s: cheaper answer front of the class complete the 4) 198 0s: fashion - Correct and give feed sentences with the 5) 199 0s: sale back missing dates and words XXII - Works in pairs *Ask students to read the - Answer text again and... - Give feed back English 9 21 Key b 1 The word jean comes from a kind of material that was made in Europe 2 The 196 0s fashions were embroidered jeans, painted jeans and so on 3 Because jeans became cheaper 4 Jeans at last became high fashion clothing in the 198 0s 5 The sale of jeans Con Minh school stopped growing because the worldwide economic situation got worse in the 199 0s IV Post -reading Teacher... - Copy places where they are where they are living, tell living, tell them what them what theyll do, what theyll do, what food food theyll eat theyll eat English 9 11 Con Minh school Date of preparation: 18 /9/ 2014 Date of teaching : 19/ 9/2014 Period : 6 Unit 1: a visit from a pen pal VIII Language focus I Objectives: 1 Aim :Practise the simple past 2.Obj : By the end of the lesson, Ss will be able... English 9 - SS ask the members of the other group about the clothes they wear on the weekend - Presetting their interview before class - Answering the questions - Summarizing the habit of dressing on special occasion - Copy 17 Homework - Doing exercise 3, 4 workbook (page 14.15) - Explaining the way how to do the exercises Con Minh school Date of preparation: 28 /9/ 2014 Date of teaching : 29/ 9/2014... of Canadas exports and supplies more than twothirds of its imports * Compelete the information (1,5 ps) 1 Area: 9, 970,610 sq km 2 Capital city : Ottawa 3 Population : 31, 592 , 805 4 British people: one- third 5 French people: One- fourth 6 Official languages : English and French English 9 34 Con Minh school * Answer these questions(1.0 ps) a Which city is the largest city in Canada? Toronto is the... I New words: * Present the new words English 9 20 Con Minh school - Guess the meanings, - material(n):chất liệu - sailor(n): thủy thủ listen to and read Ex: (T point the table and - embroidered(adj):có thêu say) hoa văn, hình T: This table is made of - coton(n): bông wood Wood is the material - wear out(v): mòn rách of the table - sale(n): viêc bán, doanh -Sailor works in a ship thu - label(n): nhãn... A white hair B dark hair C black hair III- Read the passage and do the task below(2.5ps) Canada is the worlds second largest country The area is 9, 970,610 sq km The capital is Ottawa, and the largest city is Toronto The population of Canada is 31, 592 , 805 About one- third of the people are of British origin One- fourth are of French origin The official languages are English and French The United... him to the Information Desk His mother is waiting for him there Thank you II- Read the passage and do the task below(2.5ps) * Compelete the information (1,5 ps) 1 Area: 9, 970,610 sq km 2 Capital city : Ottawa 3 Population : 31, 592 , 805 4 British people: one- third 5 French people: One- fourth 6 Official languages : English and French * Answer these questions(1.0 ps) a Which city is the largest city... mother is waiting for him there Thank you III- Read the passage and do the task below(2.5ps) Canada is the worlds second largest country The area is 9, 970,610 sq km The capital is Ottawa, and the largest city is Toronto The population of Canada is 31, 592 , 805 About one- third of the people are of British origin One- fourth are of French origin The official languages are English and French The United... Consolidation: - Ask - Copy V Homework - Complete the exercises in workbook English 9 13 Exercise : a I wish I were taller b I wish it were not so hot c I wish I had a computer d I wish I didnt do its * Homework - Complete the exercises in workbook Con Minh school Date of preparation: 21 /9/ 2014 Date of teaching : 22 /9/ 2014 Period : 7 Unit 2: Clothing Getting started/Listen and read IX I Objectives: . Explaining the way how to do the exercises. English 9 Con Minh school 17 Date of preparation: 28 /9/ 2014 Date of teaching : 29/ 9/2014 Period : 9 Unit 2: Clothing XIII Listen I – Objectives: 1 them what they’ll do, what food they’ll eat … English 9 Con Minh school 11 Date of preparation: 18 /9/ 2014 Date of teaching : 19/ 9/2014 Period : 6 Unit 1: a visit from a pen pal VIII Language. the new words by heart. - Rereading the passage. English 9 Con Minh school 9 Date of preparation: 14 /9/ 2014 Date of teaching : 15 /9/ 2014 Period : 5 Unit 1: a visit from a pen pal VII Write I
- Xem thêm -

Xem thêm: Giáo án Tiếng Anh lớp 9 trọn bộ CKTKN, Giáo án Tiếng Anh lớp 9 trọn bộ CKTKN, Giáo án Tiếng Anh lớp 9 trọn bộ CKTKN