BỘ ĐỀ THI CÔNG CHỨC MÔN TIẾNG ANH KÈM ĐÁP ÁN NĂM 202020212022

41 4 0
  • Loading ...
1/41 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 17/09/2020, 12:22

Đây là bộ đề thi mốn tiếng Anh giành cho các AC đang chuẩn bị thi công chức. Đề thi bao gồm cả đáp án.Các AC có thể tải về ôn luyện để làm bài tốt.Bộ đề gồm:Số trang: 40 (Trang)Câu hỏi: 25 (Câu)Chúc các AC làm bài được điểm cao BỘ ĐỀ THI CƠNG CHỨC MƠN TIẾNG ANH ( CĨ ĐÁP ÁN) (Mẫu đề thi năm 2017 Bộ nội vụ, tương đương trình độ Anh B, phù hợp cho thi công chức tỉnh, Thuế, Kho bạc, Hải quan, Thống kê…) Đề 01 I/ In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu She … French before she began studing English in 1990 A had studied B studied C studies D has studied Câu Children in large families learn how to get … with other people A along B.away C.cross D.through Câu Are you coming on the ……………… to Cairo today? A.excursion B.exploration C.mission D.taste Câu Please wait for him … he comes back A.when B.so C.for D.until Câu We would … to stay at home this evening A.approve B.recommend C.prefer D.rather C.talk D.talking Câu I don’t like … with strangers A.talked B.to talk Câu I have never ……………… any experience of living in the country A.had B.wished C.done Câu Do you like this suit? I’ve ……………… a friend of mine D.made A.lent it of B.lent it from C.borrowed D.borrowed it from Câu John and Barbara … to get married in St Mark’s church A.selected B.picked C.judged D.decided Câu 10 A milkman is a man who ……………… milk A.gives B.delivers C.buys D.sells II Read the text and questions Choose the best answers ATLANTIC COLLEGE Last week, I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales Unusually, it gives young people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the world, spend the morning studying In the afternoon they go out and a really useful activity, such as helping in the farm, looking after people wit learning difficulties or checking for pollution in rivers One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and counties As few can afford the fees of $20,000 over two years, grants are available A quarter of the students are British, and many of those can only attend because they receive government help "I really admire the college for trying to encourage international understanding among young people”, as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said "You learn to live with people and respect them, even the ones you don’t like During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister.” To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work Câu 11 What is writer trying to in the text? A give an opinion about a particular student B give an opinion about a special type of education C describe the activities the students in their free time D describe his own experience of education Câu 12: What can a reader find out from this text? A B C D how to become a student at Atlantic College what kind of programmer Atlantic College offers what the British education system is like how to get along better with other people Câu 13: What is the writer’s opinion of Atlantic College? A B C D It doesn’t allow students enough study time Its student are taught to like each other It doesn’t give good value for money Its way of teaching is successful Câu 14: How has Barbara changed since at Atlantic College? A B C D She knows a lot about other countries She is more confident than her sister now She finds it easier to get on with other people She prefers her new friends to her family Câu 15: Which advertisement uses correct information about Atlantic College? A Study at Atlantic College Courses for 16-18 years old Lessons all morning sport in the afternoon B Study at Atlantic College Courses 16-18 year olds Morning lessons and afternoon activities Help with fees available C Study at Atlantic College Classes on international topics Many free places available Students of all ages welcome D Study at Atlantic College Learn English in a beautiful place Lots of weekend activities Help with fees available III Read the text below and choose the correct word from the list (1-10) below for each space There is an example at the beginning A decided B suggested C interested LITTLE CAT, LITTLE CAT, WHERE HAVE YOU BEEN? D persuaded When Bo the cat (0) …… A…… to explore a furniture van, she had a bigger adventure than she expected She was discovered (1) ……………… the driver, after has had completed a (2) ……………… of over 500 kilometers It was (3) ……………… end of a long day The driver and the cat were both hungry! He gave her some milk and started making inquiries He telephoned his last (4) ……………… but they had not last a cat It was getting late, so he took Bo home for the night and (5) ……………… morning delivered her to animal hospital The cat’s owner (6) ………………done some detective work too After (7) ……………… everywhere for the cat, he suddenly remembered the furniture van (8) ………………had made a delivery to a neighbor Fortunately, he (9) …………… the name of the company He called their office and in short time Bo was (10) ……………… safely Câu 16: A by B at C.from D of Câu 17: A trip B.visit C tour D travel Câu 18 A an B.some C the D.any B.buyers C callers D customers B following C tomorrow D other B is C had B this C it D which B this C it D which Câu 19 A shoppers Câu 20: A next Câu 21 A has D was Câu 22: A seeing Câu 23: A what Câu 24: A called B remembered C saw D reminded Câu 25: A given B brought C returned D taken ĐÁP ÁN: 1.A 2.A 3.A 4.D 5.C 6.D 7.A 8.D 9.D 10.D 11.B 12.B 13.D 14.C 15.B 16.D 17.A 18.C 19.D 20.A 21.C 22.B 23.D 24.B 25.C - Đề 02 I/ In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu 1: She is too young … it A.to understand B.understanding C.understand D.understood Câu 2: Her parents were very ……………… because she was out so late that night A.responsible B.sorry C.worried D.overcome C.ten days ago D.in ten days Câu 3: I have seen him … A.ten days B.for ten days Câu 4: It may be raining, but I’m thoroughly enjoying _ A himself B yourself C by myself D myself Câu 5: They will now have a … rest A.small B.little C.light D.short Câu 6: The librarian went to look in the cupboard … rare books were kept A.which B.where C.that D.there Câu 7: Drive fast we will miss the train A because B so C although D or Câu 8: Show me … my room, please? A.to B.of C.where D.on Câu 9: I’d like ……………… two seats in the circle, please A.booking B.to book C.booked D.book Câu 10: He has just arrived … London A.at B.in C.for D.to II Read the text and questions Choose the best answers All spiders spin webs That's because webs help spiders Webs help spiders three things Webs help spiders hold eggs Webs help spiders hide And webs help spiders catch food Webs help spiders hold eggs Many spiders like to lay their eggs in their webs The webs help keep the eggs together Webs help spiders keep their eggs safe Webs help spiders hide Most spiders are dark They are brown, grey, or black But spider webs are light They are white and cloudy When spiders hide in their webs, they are harder to see Webs help spiders catch food Spider webs are sticky When a bug flies into the web, it gets stuck It moves around It tries to get out But it can't It is trapped! Spiders can tell that the bug is trapped That's because spiders feel the web move And the spider is hungry The spider goes to get the bug As you can see, webs help spiders hold eggs Webs help spiders hide And webs help spiders catch food Without webs, spiders would not be able to live like they Spiders need their webs to survive Questions Câu 11: This passage is mostly about A spider colors C spider eggs Câu 12: Spider webs help spiders: I hold egg II catch food B spider webs D spider foods III find water A I only C I, II, and III B I and II only D II and III Câu 13: As used in paragraph 4, the word trapped most nearly means A stuck C eaten B hidden D catch Câu 14: How can spiders tell when something is trapped in their web? A They hear it C They feel it B They smell it D They taste it Câu 15: As used in the last sentence of the passage, the word survive means to stay A alive C caught B hidden D sleep III Read the text below and choose the correct word from the list (1 – 10) below for each space There is an exampled at the beginning (0) of the list 0) A give B take C sell D buy NEW OPPORTUNITIES WITH AN OPEN UNIVERSITY DEGREE Like any other university, the Open University can (0) …A you a degree However, you don’t have to (1) …………… working to study It can also open up a whole variety (2) …………… interests If you have (3) …………… studied before, you will enjoy the special, new pleasure of (4)…………… your knowledge You will make friends of (5) …………… kinds You may also (6) …………… that your qualification provides new career opportunities You don’t actually (7) …………… to the Open University for lectures, but study at home, using television, radio and computer software You can (8) …………… one class a month if you wish at an Open University centre Of course, there are exams to take, as in (9) …………… university If you (10) …………… like to know more, all you have to is complete the form below It could be the start of a wonderful new period in your life Câu 16: A.stop Câu 17: B.end C.break C.leave A.from B.of C.in D.for B.never C.often D.always B.changing C.adding D.increasing B.each C.both D.every B.find C.wish D.want B.enter C.arrive D.go B.attend C.learn D.study B.some C.many D.most B.will C.would D.can Câu 18: A.ever Câu 19: A.growing Câu 20: A.all Câu 21: A.suggest Câu 22: A.join Câu 23: A.give Câu 24: A.any Câu 25: A.did ĐÁP ÁN: 1.A 2.C 3.B 4.D 5.D 6.B 7.D 8.A 9.B 10.B 11.B 12.B 13.A 14.C 15.A 16.A 17.B 18.B 19.D 20.A 21.B 22.D 23.B 24A 25C Đề 03: I In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu 1: Although their carpets _ primarily for mosques, sometimes, they _ designs for restaurants and hotels as well A are designed – produce B.have been designed - were produced C.will be designed - were producing D.have designed - had been producing Câu 2: If the tree hadn't been so high, he _ up to take his kite down A.can climb B.could climb C.could have climbed D.was able to climb Câu 3: Since, at the very beginning, he showed some inclination towards laziness, he _ of all his duties Afterwards he worked very well A.had to be reminded B.had to remind C.must have reminded D.must have been reminded Câu 4: When Tiger Woods _ his sixth golfing title in a row, he equalled the record of Ben Hogen, which _ 52 years ago A.has won - had set B.won - was set C.is won - had been set D.wins - has been set Câu 5: I'm not sure who should be punished for the incident Certainly not Alice, since she _ of possible dangers A.wasn't warned B.hasn't warned C.hadn't warned D.wouldn't be warne Câu 6: If eating disorders _, they can be fatal A.aren't treating B.aren't treated C.weren't treated D.don't treat Câu 7: Usually I _ cash for things because I _ using credit cards A.have paid - didn't like B.pay - don't like C.have been paid - won't like D.am paying - haven't liked Câu 8: The origin of April Fool's Day, the first day of April, is uncertain, but it _ to arrival of spring in late March, when nature _ to "fool" humanity with changes in weather A.has been related - has said B.may be related - is said C.ought to relate - has been said D.relates - is saying Câu 9: This morning, the attendant _ a baby who _ in an old blanket on the steps of the country hospital A.finds – wrapped C.found - was wrapped B.was being found - has been wrapped D.was found - had been wrapped Câu 10: It's true that life _ as anything may happen at any time, but some precautione such as insurance policies, _ against disaster A.mustn't be predicted - have taken B.shouldn't predict - have been taking C.doesn't predict - are taking D.can't be predicted - can be taken II Read the passage and answer the questions that follow David Saucez’s bank robbing was as bad as his bingo Desperate to pay of his gambling debts, he held up his local bank, and made off with around 2,000 pounds before turning up for work as a member of Belgian gendarmerie It was the earliest his colleagues could have possible expected For Saucez not only use his service pistol in the hold-up, but also made his get-away in his own easily recognized family car The car’s number was taken by the manager of the Sub Belge bank in the Brussels suburb of Schaerbeek He witnessed the hold-up, but was unnoticed by Saucez The unhappy gendarme told colleagues who arrested him that he had run up a debt of 60,000 Belgian francs (around 800 pounds), playing bingo He was also paying off a home loan, and his wife – who works in another bank – did not know of his gambling Saucez, described as a "model gendarme” with six years’ service, said he considered robbing the same bank the week before His nerve falled at the last moment, and he ended up asking for advice on a loan On Monday this week be returned to the same bank, and the same temptation This time is was too much He told arresting officers "I had no intention of committing a hold-up I left the barracks to go to the bank and request a delay in repaying my loans It was on the way there that I decided to take action.” He was well equipped for the job, if not the getaway Producing his service pistol, he demanded and got the money and then made off in his distinctive red Vauxhall The gendarmerie, having answered the manager’s alarm call too late to catch the robber red handed, at least he had the information to catch him red-vehicled They traced the car number to Saucez, alerted his unit in Brussels, which said he had been on duty but was now absent A few minutes later be turned up completely with the hold-up weapon the getaway car, and the remainer of the foots in his pocket A l only C II and III only B I and II only D I, II, and III Câu 14: In paragraph the author writes, "This helps owls catch their prey even when it is very dark." Based on its use in the passage, we can understand that prey is A a noise that an animal makes during the night B a small animal such as a pet dog or cat C an animal that is hunted by other animals D an animals that hunts other animals Câu 15: Based on information in the final paragraph, it can be understood that mice sleep during the day in order to A find food that other animals can not C store energy for night time activities B keep themselves safe D release stress III Read the text below and choose the correct word from the list (1-10) below for each space There is an example at the beginning A decided B suggested C interested D persuaded LITTLE CAT, LITTLE CAT, WHERE HAVE YOU BEEN? When Bo the cat (0) …… A…… to explore a furniture van, she had a bigger adventure than she expected She was discovered (1) ……………… the driver, after has had completed a (2) ……………… of over 500 kilometers It was (3) ……………… end of a long day The driver and the cat were both hungry! He gave her some milk and started making inquiries He telephoned his last (4) ……………… but they had not last a cat It was getting late, so he took Bo home for the night and (5) ……………… morning delivered her to animal hospital The cat’s owner (6) ………………done some detective work too After (7) ……………… everywhere for the cat, he suddenly remembered the furniture van (8) ………………had made a delivery to a neighbor Fortunately, he (9) …………… the name of the company He called their office and in short time Bo was (10) ……………… safely Câu 16: B by Câu 17: B at C.from D of B trip B.visit C tour D travel Câu 18 B an B.some C the D.any B.buyers C callers D customers B following C tomorrow D other B is C had B this C it D which B this C it D which Câu 19 B shoppers Câu 20: B next Câu 21 B has D was Câu 22: B seeing Câu 23: B what Câu 24: B called B remembered C saw B brought C returned D reminded Câu 25: B given D taken ĐÁP ÁN: 1.C 2.B 3.A 4C 5.A 6.A 7.B 8.C 9.D 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.B 16.D 17.A 18.C 19.D 20.A 21.C 22.A 23.D 24.B 25.C Đề 08: I.In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu 1: Well, as long as Mr Idiot _ to say things we might find embarrassing, his presence is not a problem A.won't lead B.won't be lead C.isn't led D.doesn't lead Câu 2: What? Your sister saw Jimmy at The Oasis! Well, if it _ him, he must have been dismissed again A.were really B.was really C.had really been D.really had been Câu 3: lf the M1 motorway _ , the traffic in London _ to a standstill A.wasn't built - should have come B.isn't going to be built - comes C.hadn't been built - would have come D.won't be built - has come Câu 4: Don't regret you couldn't come Your arrival _ my decision A.wouldn't have changed B.wouldn't change C.may not have changed D.couldn't change Câu 5: Are you sure my tablecloth _ permanently by this red wine? A.won't be stained B.isn't being stained C.won't stain D.shouldn't have stained Câu 6: At the end of the training session, you _ a test Students who pass _ to scuba dive in the open seas A.are given - have allowed B.will be given - will be allowed C.have given - have been allowed D.had been giving - are allowed Câu 7: Mr Grunfeld _ for his humour already, but on this occasion the whole class _ hysterically A.knew - had been laughing B.was known - laugh C.has known –laughed D.is known - was laughing Câu 8: Recently, a new vaccine against measles _ A.has been developed B.had been developed C.had developed D.was developing Câu 9: Dogs, which _ man since ancient times, were mainly used on farms or for hunting in earlier times, but today they _ to a wide range of uses, such as drug or victim detection A.accompany - are being put B.have accompanied - are put C.had been accompanying - are putting D.wer~ accompanying - put Câu 10: There is no point asking Bob for information concerning the contest As far as I know he _ about it A.hasn't been told B.didn't tell C.hasn't told D.wouldn't tell II.Read this passage Then the most suitable suggested answer or way of finishing to complete the sentence Although party invitation no longer frightened me, I still found myself making careful preparations for this particular party I got a hair cut, laid out my best suit selected all special shirt, tie, and cuff links I had recently gone on a diet, but because I didn’t want to look too thin, I discontinued it What should I bring my hosts? Flowers? Wine? What kind of wine? Port? Sherry? Or possibly even champagne? Meeting new people was kill a major undertaking It was scheduled for this Saturday and I decided to take a cab to the suburb where it was being held It was early Autumn and the weather had been mild, but that morning it turned cold and rainy, and as I listened to the steam hissing in my radiator, it really felt like midwinter Trees, visible from my window, covered with foliage only yesterday, had become bare overnight Churning clouds showed a further change in weather From my newspaper I learnt that a hurricane which had already struck another state was on its way to New York, thought it was blown into the ocean together with its occupants As I lay in bed the morning of the party, I envisioned a change also taking place in me A loose tooth which hadn’t bothered the suddenly sent a stabbing pain through my jaw Ordinarily, I’m not prone headaches, but I awoke with a dull ache on the left side of my head Several disturbing dreams and given me a restless night, though I couldn’t remembered them very well In one dream I was shouting at some and being involved in a fight There was also some thing about an animal, but what it was I couldn’t recollect Câu 11: The narrator ……… A.was afraid of party B.went on a diet for this party C.bought a new suit when he had to meet new people D.was shy of meeting new people Câu 12: The party was to be held A.in midwinter B.in a few days C.in the morning D.in a village Câu 13: The storm ……… A.destroyed a village B.was dying down C.might reach New York D.destroyed the trees outside his room Câu 14: The narrator……… A.suffered from headaches B.always had toothache C.had slept badly D.was stabbed in the jaw Câu 15: Why was the narrator upset? ……… A.The storm was so bad B.He had had a fight with an animal C.He couldn’t go to the party D.He couldn’t understand his dream III.Read the text below and choose the correct word from the list (1-10) below foreach space In "Cerealizing America”, Scott Bruce and Bill Crawford remark that the cereal industry uses 816 million pounds of sugar per year Americans buy 2.7 billion packages of breakfast cereal each year If (1) end to end, the empty cereal boxes from one year's consumption would (2) to the moon and back One point three (1.3) million advertisements for cereal are broadcast on American television every year at a(n) (3) of $762 million for airtime Only automobile manufacturers spend more money on television advertising than the makers of breakfast cereal (4) of the boxed cereals found in supermarkets contain large amounts of sugar and some contain more than 50% sugar Cereal manufacturers are very clever in their marketing, making many cereals appear much healthier than they really are by "fortifying” them with vitamins and minerals Oh, (5) – you now have vitaminfortified sugar! Before you eat any cereal, read the ingredient list and see how (6) sugar appears on the ingredient list Then check the "Nutrition facts” panel There are actually only a small handful of national commercially-branded cereals that are made (7) whole grains and are sugar-free If you shop at a health food store instead of your local supermarket, you (8) _ to find a healthy, whole grain, sugar-free (or very low sugar) cereal But (9) ! Some of the health food store boxed cereals are sweetened with fruit juice or fructose Although this may be an improvement (10) refined white sugar, this can really skyrocket the calories Câu 16: A.laying B.lay C.laid D.to lay B.stretch C.contact D.reach B.charge C.average D.expense B.Furthermost C.Most D.Almost B.gorgeous C.lovely D.charming B.large C.tall D.high B.from C.at D.in Câu 17: A.prolong Câu 18: A.cost Câu 19: A.Mostly Câu 20: A.beautiful Câu 21: A.many Câu 22: A.by Câu 23: A.would be able B.are more likelier C.could more or less D.are much more likely Câu 24: A.see through B.keep alert C.look up D.watch out Câu 25: A.from ĐÁP ÁN: 1C 2B 14B B.on C.with D.at 2C 4A 5A 6B 7D 8A 9B 10A 11A 12C 15C 16C 17B 18A 19C 20C 21D 22B 23D 24D 13B 25B Đề 09 I/ In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu 1: I’m sorry we’re late; it’s all my … ! A.guilt B.crime C.fault D.wrong Câu 2: He is by many people for the money he has helped raise for charity A.admired B.regarded C.approved D.considered Câu 3: Her parents were very ……………… because she was out so late that night A.responsible B.sorry C.worried D.overcome Câu 4: We flew to the island, then ……………… a car for three days and visited most places of interest A.lent B.bought C.hired D.changed Câu 5: Children in large families learn how to get … with other people A.along B.away C.cross D.through Câu 6: The teacher told them answer ……………… the question A.of B.for C.in D.to Câu 7: He returned to his home town _ he spent the rest of his life A that B which C where D who Câu 8: Show me … my room, please? A.to B.of C.where D.on Câu 9: My aunt and uncle always quarreled about their tea; she like it strong but he wanted it… A.feeble B.weak C.small D.poor Câu 10: The author that it is necessary for every adolescent to establish his own place in society A believes B believed C believed D has believed II Read the text and questions Choose the best answers "The best age to start learning the violin is between three and six,” says Margaret Porter, a violinist and music teacher "It’s the time when you are learning about the world.” Margaret, who lives in London, prefers to take pupils at three and four, although she had made lots of exception for keen five-year-olds When she started teaching the violin in 1972, her first class consisted of her children’s five-year-olds school friends Margaret’s pupils have group lessons Each group has about a dozen pupils and each lesson last an hour, once a fortnight In addition, each pupil has one individual lesson a week her Parents also have to attend the classes It is important that the parents take an active interest in the lessons From the earliest lessons pupils learn to play by car They not even try to read music until they have playing for several years, and for a long time there is a big difference between their playing and reading of music Margaret says that her method is not supposed to produce great violists, and always suggests that pupils who perform particularly well should leave and study the violin using more traditional methods Câu 11: What is the writer to in the text? A.explain why Margaret teaching the violin B.describe a different way of learning the violin C.give advice on how to find a music teacher D.explain why Margaret has a lot of pupils Câu 12: Why should someone read the text? A.to discover how Margaret learnt the violin B.to learn why it is important to read music C.to find out about Margaret’s teaching method D.to learn why children should play the violin Câu 13: What opinion does Margaret have about her best pupils? A.They ought to find another teacher B.They will become great violists using her method C.They could try harder D.They take several years to learn to read music Câu 14: Who were Margaret’s first pupils? A.her children B.three and four-year-olds C.her own friends D.her children’s friends Câu 15: Which of the following would Margaret include in an advertisement for her classes? A.Learn to play the violin with your children - lessons a week B.Watch your children learn to play the violin C.Group violin lessons for children-no more than per group D.We'll look after your children while you learn the violin III Read the text below and choose the correct word from the list (1 – 10) below for each space There is an exampled at the beginning (0) of the list 0) A give B take C sell D buy NEW OPPORTUNITIES WITH AN OPEN UNIVERSITY DEGREE Like any other university, the Open University can (0) …A you a degree However, you don’t have to (1) …………… working to study It can also open up a whole variety (2) …………… interests If you have (3) …………… studied before, you will enjoy the special, new pleasure of (4)…………… your knowledge You will make friends of (5) …………… kinds You may also (6) …………… that your qualification provides new career opportunities You don’t actually (7) …………… to the Open University for lectures, but study at home, using television, radio and computer software You can (8) …………… one class a month if you wish at an Open University centre Of course, there are exams to take, as in (9) …………… university If you (10) …………… like to know more, all you have to is complete the form below It could be the start of a wonderful new period in your life Câu 16: A.stop B.end C.break C.leave Câu 17: A.from B.of C.in D.for Câu 18: A.ever B.never C.often D.always Câu 19: A.growing B.changing C.adding D.increasing Câu 20: A.all B.each C.both D.every Câu 21: A.suggest Câu 22: B.find C.wish D.want A.join B.enter C.arrive D.go Câu 23: A.give B.attend C.learn D.study Câu 24: A.any B.some C.many D.most B.will C.would D.can Câu 25: A.did ĐÁP ÁN: 1.C 2.A 3.C 4.C 5.A 6.D 7.C 8.A 9.B 10.A 11.B 12.C 13.A 14.D 15.C 16.A 17.B 18.B 19.D 20.A 21.B 22.D 23.B 24A 25C - Đề 10: I In this section your must choose the word or phrase best completes each sentence Choose the letter A, B, C, or D for the word or phrase you choose Câu Are you sure we are going in the right _? A direct B direction C directed D directly Câu My new car is more _ than the one I had before A economy B economical C economic D economics Câu I doubt whether he will actually carry out his threats A highly B deeply C absolutely D seriously Câu She was very _and told me quite simply that she didn’t like me A genuine B open C blunt D sincere Câu We can win only if we remain united, and so we must support them the moment they on strike A are B is Câu We past four at about seven o’clock this morning and we eventually arrived at half A set in C was B set to D were C set up D set out Câu We have to complete the film this month No matter how cold it , all the summer scences will have to be shot tomorrow A would be B will be C is D were Câu Everybody here except for Jill two hours ago A is B was C has been D had been Câu The Boston police went on in 1919 A operation B set up C strike D join Câu 10 Lizzie should ask Bryan to help her with her studies He did the course last year A of B like C same D as II Read the text and questions Choose the best answers When we are young, we learn that tigers and sharks are dangerous animals We might be scared of them because they are big and powerful As we get older; however, we learn that sometimes the most dangerous animals are also the smallest animals In fact, the animal that kills the most people every year is one that you have probably killed yourself many times: the mosquito While it may seem that all mosquitoes are biters, this is not actually the case Male mosquitoes eat plant nectar On the other hand, female mosquitoes feed on animal blood They need this blood to live and produce eggs When a female mosquito bites a human being, it transmits a small amount of saliva into the blood This saliva may or may not contain a deadly disease The result of the bite can be as minor as an itchy bump or as serious as death Because a mosquito can bite many people in the course of its life, it can carry diseases from one person to another very easily Two of the most deadly diseases carried by mosquitoes are malaria and yellow fever Mosquitoes have many natural enemies like bats, birds, dragonflies, and certain kinds of fish Bringing more of these animals into places where mosquitoes live might help to cut down the amount of mosquitoes in that area This is a natural solution, but it does not always work very well Mosquitoes can also be killed with poisons or sprays Even though these sprays kill mosquitoes, they may also harm other plants or animals Câu 11: According to the author, some people are more afraid of tigers and sharks than mosquitoes because tigers and sharks A kill more people than mosquitoes C are found all over the world B are big and powerful D have no natural enemies Câu 12: Based on the information in paragraph 2, we can understand that I male mosquitoes and female mosquitoes have different eating habits II male mosquitoes are harmless to humans III female mosquitoes are responsible for transmitting diseases to humans A I only C II and III only B I and II only D I, II, and III Câu 13: In paragraph the author writes, "This saliva may or may not contain a deadly disease." The purpose of this statement is to A oppose a previous argument C confirm a hypothesis B question an upcoming conclusion D support a later statement Câu 14: As used in paragraph 2, minor most nearly means A insignificant C frustrating B deadly D dangerous Câu 15: Based on information in paragraph 3, it can be understood that if you get sick with malaria or yellow fever, your chances of survival are A terrible C good B mediocre D excellent III.Read the text below and choose the correct word from the list (1-10) below foreach space Around the age of sixteen, you must make one of the biggest decisions of your life "Do I stay on at school and hopefully go on to university (1) ? Do I leave and start work or begin a training (2) ?” The decision is yours, but it may be (3) remembering two things: there is more unemployment (4) those who haven’t been to university, and people who have the right (5) will have a big advantage in the competition for jobs If you decide to go (6) into a job, there are many opportunities for training Getting qualifications will (7) you to get on more quickly in many careers, and evening classes allow you to learn (8) you earn Starting work and taking a break to study when you are older is (9) possibility In this way, you can save up money for your student days, as well as (10) practical work experience Câu 16: A.former B.past C.later D.after B.class C.school D.course B.important C.worth D.useful B.through C.among D.between B.interests C.habits D.arts B.just C.straight D.direct B.make C.give D.let B.what C.where D.which B.always C.also D.again Câu 17: A.term Câu 18: A.necessary Câu 19: A.of Câu 20: A.skills Câu 21: A.instant Câu 22: A.help Câu 23: A.while Câu 24: A.another Câu 25: A.doing ĐÁP ÁN: 1B 2B 14A B.getting 3B 15D 4C 16C 5A 17D 6C 18C C.making D.taking 7C 19C 10C 22A 8D 9C 20A 21C 11B 23A 12D 24A 13D 25B ... returned D taken ĐÁP ÁN: 1.A 2.A 3.A 4.D 5.C 6.D 7.A 8.D 9.D 10.D 11.B 12.B 13.D 14.C 15.B 16.D 17.A 18.C 19.D 20.A 21.C 22.B 23.D 24.B 25.C - Đề 02 I/ In this section... Câu 25: A.did ĐÁP ÁN: 1.A 2.C 3.B 4.D 5.D 6.B 7.D 8.A 9.B 10.B 11.B 12.B 13.A 14.C 15.A 16.A 17.B 18.B 19.D 20.A 21.B 22.D 23.B 24A 25C Đề 03: I In this section... A.forbid ĐÁP ÁN 1A 2C 14D B.prevent 3C 15A 4B 16A 5D 17D C.request 6C 18B 7A 19D 8D 20C 9A 21A D.require 10C 22C 11B 23C 12A 24D 13B 25D - Đề 05 I.In this section
- Xem thêm -

Xem thêm: BỘ ĐỀ THI CÔNG CHỨC MÔN TIẾNG ANH KÈM ĐÁP ÁN NĂM 202020212022, BỘ ĐỀ THI CÔNG CHỨC MÔN TIẾNG ANH KÈM ĐÁP ÁN NĂM 202020212022

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn