100 đề thi thử thpt quốc gia môn tiếng anh năm 2016 có đáp án

1,267 6,723 17
  • Loading ...
    Loading ...
    Loading ...

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 07/09/2015, 22:30

SỞ GD&ĐT THANH HÓA TRƯỜNG THPT LAM KINH ĐỀ THI THỬ THQG NĂM 2016 MÔN THI: TIẾNG ANH - MÃ ĐỀ 132 Thời gian: 90 phút (Đề thi gồm có 7 trang) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 1: It is the writing English that causes difficulties to foreigners. A B C D Question 2: Foreign students who are doing a decision about which school to attend may A B C not know exactly where the choices are located. D Question 3: Mary found it hard to concentrate on her work because the noise. A B C D Question 4: Rice is most important plant in Vietnam . A B C D Question 5: After George had returned to his house, he was reading a book. A B C D Question 6: fact/ her son/ out/ danger/ bring/ her/ some relief. A. The fact that her son was out of danger brought her some relief. B. The fact that her son was out of danger which brought her some relief. C.The fact that her son is out of danger brought her some relief. D. The fact that her son is out of danger has brought her some relief. Question 7: be sure/ good seat/ your tickets / should/ bought/ advance. A. I’m sure about a good seat for your tickets should be bought in advance. B. To be sure of a good seat, your tickets should be bought in advance. C. To be sure of a good seat for your tickets should be bought in advance. D. To be sure of a good seat, your tickets should be bought advance. Question 8: there/ no point/ try/ explain/ it/ her/ she/ incapable/ understand.// A. There is no point in trying to explaining it to her; she is incapable on understanding it. B. There is no point trying to explain her to it; she is incapable in understanding it. C. There is no point trying to explain it to her; she is incapable of understanding it. D. There is no point in trying explaining it to her; she is incapable to understand it. Question 9: / feel / like / go out / this evening / ? / A. Are you feel like going out this evening? B. Do you feel like going out this evening? C. Do you feel like to go out this evening? D. Do you feel to like going out this evening? Question 10: / I / look forward / start / work / you. A. I look forwards to starting to work for you. B. I look forwards to start to work for you. C. I’m looking forwards to start working for you. D. I look forwards to start working to you. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheetto indicate the correct answer to each of the following questions. Question11: Lora: “How do you do?” -Jane: “_________ ” A. I am a nurse B. I am doing OK C. I work in a bank D. How do you do? Question 12: Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". -Mary. “_______”. A. Great B. Oh, that's annoying C. Well, never mind D. Sounds like fun Question 13: Jane. “It's going to rain”. Mary. “_______”. A. I hope not so B. I don't hope either C. I don't hope so D. I hope not Question 14: John: “Could you tell me how to get to the nearest post office?” Peter: “________” A. Sorry for this inconvenience B. I have no clue C. Not at all D. Sorry, I’m a new comer here Question 15: “What do you do for a living?” –“___________.” A. I get a high salary, you know. B. I want to be a doctor, I guess C. I work in a bank D. It’s hard work, you know. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high-quality protein, eggs also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes ofheart diseases. One egg yolk, in fact, contains a little more than two-thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has driven egg sales to plummet in recent years, which in turn has brought about the development of several alternativesto eating regular eggs. One alternative is to eat substitute eggs. These egg substitutes are not really eggs, but they look somewhat like eggs when they are cooked. They have the advantage of having low cholesterol rates, and they can be scrambled or usedin baking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling. A second alternative to regular eggs is a new type of egg, sometimes called ‘designer’ eggs. These eggs are produced by hens that are fed low -flat diets consisting of ingredients such as canola oil, flax, and rice bran. In spite of their diet, however, these hens produce eggs that contain the same amount of cholesterol as regular eggs. Yet, the producers of these eggs claim that eating their eggs will not raise the blood cholesterol in humans. Egg producers claim that their product has been portrayed unfairly. They cite scientific studies to back up their claim. And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed result. It may be that it is not the type of eggs that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people. In fact, there is evidence that certain dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently, while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating dietary fat will probably not help reduce the blood cholesterol level. Question 16: What is the main purpose of the passage? A. To introduce the idea that dietary at increases the blood cholesterol level B. To make people know about the relationship between eggs and cholesterol C. To persuade people that eggs are unhealthy and should not be eaten D. To convince people to eat ‘designer’ eggs and egg substitutes. Question 17: According to the passage, which of the following is a cause of heart diseases? A. minerals B. cholesterol C. canola oil D. vitamins Question 18: What has been the cause for changes in the sale of eggs? A. increasing price B. decreased production C. dietary changes in hens D. concerns about cholesterol Question 19: What is meant by the phrase ‘mixed result’? A. The result are blended B. The result are a composite of things C. The result are inconclusive D. The result are mingled together Question 20: According to the author, which of the following may reduce blood cholesterol? A. reducing egg intake but not fat intake B. increasing egg intake and fat intake C. decreasing egg intake and fat intake D. increasing egg intake but not fat intake Question 21: Which of the following could best replacethe word ‘somewhat’? A. in fact B. a little C. indefinitely D. a lot Question 22: According to the passage, one yolk contains approximately what fraction of the suggested daily limit for human consumption of cholesterol? A. 3/4 B. 2/3 C. 1/2 D. 1/3 Question 23: The word ‘portrayed’ could best be replaced by which of the following? A. studied B. destroyed C. tested D. described Question 24: What is the meaning of ‘back up’? A. reverse B. advance C. block D. support Question 25: According to the passage, egg substitutes cannot be used to make any of the following types of eggs EXCEPT____.? A. boiled B. poached C. scrambled D. fried Mark A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs in the position of the main stress in the following questions. Question 26: A. Explanation B. Preparation C. Considerate D. Information Question 27: A. Appearance B. Ambitious C. Performance D. Telephone Question 28: A. Individual B. Competitive C. Occupation D. Documentary Question 29: A. Relation B. Arrange C. Summary D. Eliminate Question 30: A. Different B. Important C. Essential D. Negation Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the sentence which is closest in meaning to the given one. Question 31: When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high. A. The unemployment rate and the crime rate are both higher. B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is. C. The unemployment rate is as high as the crime rate. D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime. Question 32: "You’re always making terrible mistakes", said the teacher. A. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes. B. The teacher realized that his students always made terrible mistakes. C. The teacher complained about his student making terrible mistakes. D. The teacher made his students not always make terrible mistakes Question 33: The noise next door did not stop until after midnight. A. It was notuntil after midnight that the noise next door stopped. B. It was midnight and the noise next door stopped. C. The noise next door stopped at midnight D. Not until after midnight the noise next door stopped. Question 34: “I’m sorry, I was rude to you yesterday.” I said to Tom. A. I apologize of being rude to you yesterday. B. I apologized to Tom for having been rude to him the day before. C. I apologized for my rude to you yesterday. D. I apologized Tom to be so rude the day before. Question 35: You are in this mess right now because you didn’t listen to me in the first place. A. If you listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now. B. If youhad listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now. C. If you listen to my advice in the first place, you will not be in this mess right now. D. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t have been in this mess right now. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the one that best completes each sentence. Question 36: My English is progressing______. A. odds and ends B. leaps and bounds C. bounds and leaps D. ends and odds Question 37: Many of the current international problems we are now facing________ A. linguistic incompetencies B. are the result of misunderstandings C. are the result of not understanding themselves D. lack of the intelligent capabilities of understanding each other Question 38: Having been selected to present the Association of American Engineers at the International Convention, ____. A. the members applauded him B. a speech had to be given by him C. the members congratulated him D. he gave a short acceptance speech Question 39: When you do something, you should _________. A. get through to B. turn over a new leaf C. weigh up the pros and cons D. go down well with Question 40: You can drive my car _________ you drive carefully. A. unless B. as long as C. therefore D. although Question 41: Look at the man _________ in the classroom. A. teaches B. teaching C. is teaching D. that teaching Question 42: I'm sorry, but I've got _______ much work to do to come to the beach today. A. too B. such C. enough D. so Question 43: It’s essential that every student ______the exam before attending the course. A. passes B. would pass C. passed D. pass Question 44: Ancient Egyptians mummified the dead bodies through the use of chemicals, _______ancient Peruvians did through natural processes. A. because B. whereas C. whether or not D. even though Question 45: Please cut my hair _______the style in this magazine. A. the same length like B. the samelength as C. the same long like D. the same long as Question 46: _______, he would have been able to pass the exam. A. Studying more B. Hadhe studied more C. If he studied more D. If he were studying more Question 47: We regret to tell you that the materials you ordered are _______. A. out of reach B. out of practice C. out ofstock D. out of work Question 48: Do you remember Daisy? I ran _______her at the Fair yesterday. A. by B. down C. across D. in Question 49: I’m really sleepy today. I wish I _______Bob to the airport late last night, A. weren’t taking B. didn’t take C. hadn’t hadto take D. didn’t have to take Question 50: You ____ concern yourself with the program. The organizers of the festival will take care of it. A. mustn't B. needn't C. may not D. might not Question 51: To end or greatly reduce pollution ____, people would have to stop using many things that benefit them. A. constantly B. suddenly C. immediately D. directly Question 52:____ we arrived at the hotel wh en there was a power cut. A. Not only had B. Hardly had C. No sooner had D. Little had Question 53: __________Ann by phone, James decided to email her. A. Having failed to contact B. Having failed contacting C. He failed to contact D. That he failed contacting. Question 54: Tim looks so frightened and upset. He ____________something terrible. A. must experience B. should have experienced C. can have experienced D. must have experienced Question 55: Not only _____ the exam but she also got a scholarship. A. did she pass B. she passed C. she has passed D. has she passed Question 56: " ____ stupid, you will never get good marks by cheating." A. Be not B. Not be C. Don't be D. Won't be Question 57: _________ little knowledge is _________ dangerous thing. A. A –a B. A –Ø C. Ø –a D. Ø –Ø Question 58: "You ___ put the car in the garage. I'm going out in it later". A. mustn't B. haven't C. needn't D. can't Question 59: He had spent ____ time writing an essay on his childhood. A. a few B. a large number of C. a great deal of D. many Question 60: If you go away, you ____ write to me, ____ you? A. will/ won’t B. do/ don’t C. will/ don’t D. will/ do Question 61: Water polo _________ with a ball in a pool and people play it in a team. A. plays B. played C. is played D. is playing Question 62: When I got up yesterday morning, the sun was shining, but the ground was very wet. It ____. A. rained B. has been raining C. had rained D. had been raining Question 63: You can _________ the new words in the dictionary. A. fill in B. look up C. put on D. take off Question 64: WHO stands _________ World Health Organization? A. as B. for C. of D. with Question 65: Ann:“_________ is it from here toyour school?” - Jack: “About 10 minutes’ walk.” A. How far B. How long C. How often D. How fast Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. It is very important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How does a tooth go bad? The decay begins in a little crack in the ename l (men răng) covering of the tooth. This happens after germs and bits of food have collected there then the decay slowly spreads inside the tooth. Eventually, poison goes into the blood, and we may feel quite ill. How can we keep our teeth healthy? Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste at least twice a day-once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay. Question 66: Good teeth help us to ____ A. have good eyesight B. be important C. chew our food D. have good health Question 67: When food and germs collect in a small crack , our teeth ____ A. send poison intothe blood B. begin to decay C. become hard D. make us feel quite ill Question 68: A lot of people visit a dentist only when ____ A. They have well brushed teeth B. They have holes in their teeth C. They begin to have toothache D.Their teeth grow properly Question 69: We shouldn’t eat a lot of ____ A. Red rice B. Fresh fruit C. Chocolate D. Fish Question 70: Sweets are harmful because they may make our teeth____________ A. crack B. decay C. painful D. black Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. The first question we might ask is: What can you learn in college that will help you in being an employee? The school teach a (71) ____ many things of value to the future accountant, doctor or electrician. Do they also teach anything of value to the future employee? Yes, they teach the one thing that it is perhaps most valuable for the future employee to know. But very few students bother (72) _____ it. This basic is the skill ability to organize and express ideas in writing and in speaking. This means that your success as an employee will depend on your ability to communicate with people and to (73) _____ your own thoughts and ideas to them so they will (74) _____ understand what you are driving at and be persuaded. Of course, skill in expression is not enough (75) ____ itself. You must have something to say in the first place. The effectiveness of your job depends (76) ____ your ability to make other people understand your work as they do on the quality of the work itself. Expressing one’s thoughts is one skill that the school can (77) _____ teach. The foundations for skill in expression have to be (78) ____ early: an interest in and an ear (79) ___ language; experience in organizing ideas and data, in brushing aside the irrelevant, and above all the habit of verbal expression. If you do not lay these foundations (80) ___ your school years, you may never have an opportunity again. Question 71: A. large B. great C. far D. lost Question 72: A. learning B. to learn C. with learning D. learn Question 73: A. interpret B. give out C. transfer D. present Question 74: A. both B. not C. as well D. either Question 75: A. on B. for C. by D. in Question 76: A. on most B. most on C. much on D. on much Question 77: A. quite B. hardly C. truly D. really Question 78: A. lied B. laid C. lain D. lay Question 79: A. by B. in C. for D. of Question 80: A. during B. of C. for D. when - THE END ĐÁP ÁN 1. A 2. A 3. D 4. C 5. D 6. A 7. B 8. C 9. B 10. A 11. A 12. C 13. D 14. D 15. C 16. B 17. B 18. D 19. C 20. C 21. B 22. B 23. D 24. D 25. C 26. C 27. D 28. B 29. C 30. A 31. B 32. C 33. A 34. B 35. B 36. B 37. B 38. D 39. C 40. B 41. B 42. A 43. D 44. B 45. B 46. B 47. C 48. C 49. C 50. B 51. C 52. B 53. A 54. D 55. A 56. C 57. C 58. C 59. C 60. A 61. C 62. D 63. B 64. B 65. A 66. C 67. B 68. C 69. C 70. B 71. B 72. B 73. D 74. A 75. C 76. C 77. D 78. B 79. C 80. A SỞ GD&ĐT THỪA THIÊN HUẾ TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 – 2016. Môn: Anh Văn Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 134 Họ, tên học sinh: Lớp: Câu 1: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in the following question. People consider it rude to point about anyone. A. consider B. about C. it D. to Câu 2: Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Robert in three important water polo games so far. A. had played B. has played C. played D. is palying Câu 3: Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Michael water sports when he was younger. A. used to play B. is used to play C. used to playing D. is used to playing Câu 4: Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in the following question. A. begin B. threaten C. destroy D. collect Câu 5: Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in the following sentence. Literature is a compulsory subject in our education, which means every student has to study this subject. A. easy B. required C. difficult D. unnecessary From 6 to 15, read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the questions . Today we take electricity for granted and perhaps we do not realize just how useful this discovery has been. Steam was the first invention that replaced wind power. It was used to drive engines and was passed through pipes and radiators to warm rooms. Petrol mixed with air was the next invention that provided power. Exploded in a cylinder, it drove a motor engine. Beyond these simple and direct uses, those forms have not much adaptability. On the other hand, we make use of electricity in thousands of ways. From the powerful voltages that drive our electric trains to the tiny current needed to work a simple calculator, and from the huge electric magnet in steel works that can lift 10 tons to the tiny electric magnet in a doorbell, all are powered by electricity. An electric current can be made with equal ease to heat a huge mass of molten (nóng chảy) metal in a furnace (lò nung), or to boil a jug (bình, lọ) for a cup of coffee. Other than atomic energy, which has not as yet been harnessed (khai thác) to the full, electricity is the greatest power in the world. It is flexible, and so adaptable for any task for which it is wanted. It travels so easily and with incredible speed along wires or conductors that it can be supplied instantly over vast distances. To generate electricity, huge turbines or generators must be turned. In Australia they use coal or water to drive this machinery. When dams are built, falling water is used to drive the turbines without polluting the atmosphere with smoke from coal. Atomic power is used in several countries but there is always the fear of an accident. A tragedy once occurred at Chernobyl, in Ukraine, at an atomic power plant used to make electricity. The reactor leaked, which caused many deaths through radiation. [...]... the rest in the following sentence A water B determine C question D penalty - HẾT SỞ GD&ĐT THỪA THI N HUẾ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 - 2016 TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 482 Họ, tên học sinh: Lớp: Câu 1: Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer... She her doll, and no one was able to find it for her A has lost B was losing C had lost D was lost - HẾT SỞ GD&ĐT THỪA THI N HUẾ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 - 2016 TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU Môn: Anh Văn Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 357 Họ, tên học sinh: Lớp: From 1 to 10, read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer... customer had tried some blouses but none of them suited her A on B at C with D in - HẾT -SỞ GD&ĐT THỪA THI N HUẾ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 - 2016 TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU Môn: Anh Văn Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 210 Họ, tên học sinh: Lớp: Câu 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that... John didn’t install an alarm, so the thieves broke into his house last night A Had he installed an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house last night B Because he hadn’t installed an alarm, the thieves would break into his house last night C If he installed an alarm, the thieves didn’t break into his house last night D If he had installed an alarm, the thieves wouldn’t break into his house... didn’t install an alarm, so the thieves broke into his house last night A If he had installed an alarm, the thieves wouldn’t break into his house last night B If he installed an alarm, the thieves didn’t break into his house last night C Had he installed an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house last night D Because he hadn’t installed an alarm, the thieves would break into his house... John didn’t install an alarm, so the thieves broke into his house last night A If he installed an alarm, the thieves didn’t break into his house last night B Because he hadn’t installed an alarm, the thieves would break into his house last night C Had he installed an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house last night D If he had installed an alarm, the thieves wouldn’t break into his house... sentence that can best replace the given one The thief had only just picked up the jewels when the policemen came into the room and grabbed him A Sooner had the thief not picked up the jewels than the policemen came into the room and grabbed him B No sooner had the thief picked up the jewels than the policemen came into the room and grabbed him C Sooner the thief hadn’t picked up the jewels rather than... that can best replace the given one The thief had only just picked up the jewels when the policemen came into the room and grabbed him A No sooner the thief had picked up the jewels rather than the policemen came into the room and grabbed him B No sooner had the thief picked up the jewels than the policemen came into the room and grabbed him C Sooner had the thief not picked up the jewels than the... can best replace the given one The thief had only just picked up the jewels when the policemen came into the room and grabbed him A Sooner the thief hadn’t picked up the jewels rather than the policemen came into the room and grabbed him B No sooner the thief had picked up the jewels rather than the policemen came into the room and grabbed him C No sooner had the thief picked up the jewels than the... D on your answer sheet to indicate the sentence that can best replace the given one John didn’t install an alarm, so the thieves broke into his house last night A Had he installed an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house last night B If he installed an alarm, the thieves didn’t break into his house last night . SỞ GD&ĐT THANH HÓA TRƯỜNG THPT LAM KINH ĐỀ THI THỬ THQG NĂM 2016 MÔN THI: TIẾNG ANH - MÃ ĐỀ 132 Thời gian: 90 phút (Đề thi gồm có 7 trang) Mark the letter A, B,. 80. A SỞ GD&ĐT THỪA THI N HUẾ TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 – 2016. Môn: Anh Văn Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 134 Họ, tên học sinh:. HẾT SỞ GD&ĐT THỪA THI N HUẾ TRƯỜNG THPT PHAN ĐĂNG LƯU ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015 - 2016 Môn: Anh Văn Thời gian làm bài: 90 phút; (80 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 210 Họ, tên học sinh:
- Xem thêm -

Xem thêm: 100 đề thi thử thpt quốc gia môn tiếng anh năm 2016 có đáp án, 100 đề thi thử thpt quốc gia môn tiếng anh năm 2016 có đáp án, 100 đề thi thử thpt quốc gia môn tiếng anh năm 2016 có đáp án, PHẦN TRẮC NGHIỆM(8 điểm), MÔN THI: TIẾNG ANH