BỘ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔNTIẾNG ANH CÓ KEY

88 827 0
  • Loading ...
    Loading ...
    Loading ...

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 22/05/2015, 22:58

SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH TRƯỜNG THPT NGUYỄN HU£ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2015 MÔN: ANH VĂN 12 Thời gian làm bài: 90 phút I. PHẦN TRẮC NGHIỆM: TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 ( 8 điểm) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from pronunciation in each of the following questions from 1 to 2. Question 1: A. tombs B. lamps C. brakes D. invites Question 2: A. difficulties B. enriches C. classes D. enlarges Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions from 3 to 4 Question 3: A. nation B. possess C. themselves D. provide Question 4: A. intervention B. necessary C. intellectual D. productivity Question 5: A. definition B. production C. situation D. politiction Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 6 to 30. Question 6: Education in many countries is compulsory ______ the age of 16. A. for B. when C. until D. forwards Question 7: __________that we stopped for a rest. A. But we were tired B. So tired were we C. However we were tired D. Therefore, we were tired Question 8: We should avoid ____________ our environment. A. polluted B. polluting C. pollute D. to pollute Question 9: Today many species of plant and animal are in ________ of extinction. A. danger B. endangered C. endanger D. dangerous Question 10: There is one person to ________ I owe more than I can say A. whom B. who C. that D. whose Question 11. I love _______ films but I seldom find time to go the cinema. A. see B. saw C. seen D. seeing Question 12._______ here, he would help us with these troubles. A. Were Peter B. If were Peter C. Unless were Peter D. Unless Peter were Question 13. He lives in a small town _______. A. where is called Taunton B. which is called Taunton C. is called Taunton D. that called Taunton Question 14: If only I ___________the trip to Hanoi with her next summer. A. to take B. would take C. taking D. took Question 15: George won five medals at the competition. His parents ________ very proud of him. A. can’t be B. can’t have C. must have been D. could have been Question 16: She always had wanted to go to places_______she could spesk her native tongue. A. that B. in that C. which D. where Question 17: It gets______to understand what the professor has explained. A. the more difficult B. more difficult than C. difficult more and more D. more and more difficult Question 18: Petrol is___________________it used to. A. twice as expensive as B. twice expensive more than C. twice more than expensive D. more expensive than twice Question 19: The higher the content of carbon dioxide in the air is, ______. A. the more heat it retains B. the heat it retains more C. it retains the more heat D. more heat it retains Question 20: I could hear voices but I couldn’t ________what they were saying. A. turn up B. bring about C. make out D. try out Question 21: “The hat’s so beautiful. Thanks.” – Tony: “______” A. Lucky you! B. Great idea! C. The same to you! D. I’m glad you like it. Question 22: Peter was ejected after committing five personal _________ in water sport game yesterday. A. mistakes B. faults C. fouls D. errors 1 Question 23: Edith Harlow has kindly agreed ______. You should ask him. A. to helping B. to help C. help D. helping Question 24: Let’s begin our discussion now, ______? A. shall we B. will we C. don’t we D. won’t we Question 25: _______he got top marks at high school, he never went to university. A. Despite B. Although C. Meanwhile D. Nevertheless Question 26: It’s a secret. You _________ let anyone know about it. A. mustn’t B. needn’t C. mightn’t D. may not Question 27: : It is a top secret. You _______ tell anyone about it. A. won't B. needn't C. mustn't D. mightn't Question 28: . By the end of next month, we_______________our English course. A. have completed B. will be completed C. will have completed D. complete Question 21. - Maria: “I’m taking my end term examination tomorrow". - Sarah: "____________.” A. Good luck! B. Good day! C. Good time! D. Good chance! Question 30“It’s about time you _______ your homework, Mary.” A. must do B. did C. do D. will do Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions from 31 to 34. Question 31: The bomb exploded with a loud bang which could be heard all over the town. A. went off B. turn up C. went out D. held up Question 32: To my disappointment, he decided to leave. A. sadness B. anger C. satisfaction D. pleasure Question 33: : My uncle, who is an accomplished guitarist, taught me how to play. A. skillful B. famous C. perfect D. modest Question 34:The 1923 earthquake in Japan killed about 200,000 people and left countless wounded and homeless. A. poor B. imprisoned C. suffered D. injured Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction from 35 to 40. Question 35: Had you told me that this was going to happen, I would never believe it. A B C D Question 36: Do you ever feel that life is not being fair to you because you cannot seem to get the A B C job where you want or that really suits you? D Question 37: Because his sickness he didn’t take part in the English competition held last Sunday. A B C D Question 38: The first national park in world , Yellowstone National Park, was established in 1872. A B C D Question 39: John decided buying a new car in the morning, but in the afternoon he changed his mind. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 40 to 49. Can you imagine what life would be like if there were no telephone? You could not call (51) _____your friends on the phone and talk to them. If fire (52) ____out in your house you could not call the fire department. If somebody was sick, you could not call a doctor. In our daily life we need to (53) ____ with one another. We need do this mostly by speaking to other people and listening to (54) ___ they have to say to us, and when you are close (55) _______ them you can do this very easily. However, our voices will not travel very far even when we shout. The man who (56) _______ this possible was Alexander Graham Bell, a Scotsman, born in Edinburgh in 1847. Bell, a teacher of visible speech who later moved to Canada, (57) _____all his spare time experimenting. (58) _____enthusiastic was he in his research for a means of sending speech (59) ____ electricity that he left much time for his day-to-day work and at one time was (60)_____ penniless. Câu 40: A. on B. up C. for D. in Câu 41: A. burst B. broke C. went D. got 2 Câu 42: A. communicate B. contact C. address D. tell Câu 43: A. that B. this C. what D. which Câu 44: A. from B. out C. to D. on Câu 45: A. made B. had C. did D. brought Câu 46: A. took B. wasted C. cost D. spent Câu 47: A. Such B. Very C. Too D. So Câu 48: A. with B. in C. by D. on Câu 49: A. almost B. hardly C. most D. never Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 50 to 59. Although speech is the most advanced form of communication, there are many ways of communicating without using speech. Signals, signs, symbols, and gestures may be found in every known culture. The basic function of signal is to impinge upon the environment in such a way that it attracts attention, as. For example, the dots and dashes of a telegraph circuit. Coded to refer to speech, the potential for communication is very great. Less adaptable to the codification of words, signs also contain meaning in and of themselves. A stop sign or a barber pole conveys meaning quickly and conveniently. Symbols are more difficult to describe than either signals or signs because of their intricate relationship with the receiver’s cultural perceptions. In some cultures, applauding in a theater provides performers with an auditory symbol of approval. Gestures such as waving and handshaking also communicate certain cultural messages. Although signals, signs, symbols, and gestures are very useful, they do have a major disadvantage. They usually do not allow ideas to be shared without the sender being directly adjacent to the receiver. As a result, means of communication intended to be used for long distances and extended periods are based upon speech. Radio, television, and the telephone are only a few. Question 50: Which of the following would be the best title for the passage? A. Gestures B. Signs and signals C. Speech D. Communication Question 51: What does the author say about speech? A. It is dependent upon the advances made by inventors. B. It is the most advanced form of communication. C. It is necessary for communication to occur. D. It is the only true form of communication. Question 52: According to the passage, what is a signal? A. A form of communication that interrupts the environment. B. The most difficult form of communication to describe C. A form of communication which may be used across long distances. D. The form of communication most related to cultural perception. Question 53: The phrase “ impinge upon” in paragraph 1 is closest in meaning to _____________. A. prohibit B. intrude C. vary D. improve Question 54: The word “it” in paragraph refers to _______________. A. way B. environment C. function D. signal Question 55: The word “ potential” in paragraph 1 could be replaced by ______________. A. advanced B. possibility C. organization D. signal Question 56: The word “intricate” in paragraph 1 could best be replaced by ________ A. inefficient B. complicated C. historical D. uncertain Question 57: Applauding was cited as an example of ______________. A. a signal B. a sign C. a gesture D. a symbol Question 58: Why were the telephone, radio, and television invented? A. Because people were unable to understand signs, signals, and symbols. B. Because people wanted to communicate across long distances. C. Because people believed that signs, signals, and symbols were obsolete. D. Because people wanted new forms of communication. Question 59: It may be concluded from this passage that___________. A. only some cultures have signs, signals, and symbols B. signs, signals, symbols, and gestures are forms of communication C. symbols are very easy to define and interrupt D. waving and handshaking are not related to culture 3 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 60 to 64. Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge. The word dinosaur comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern—day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus rex, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken. Scientists still do not know what caused dinosaur to disappear. One theory involves a change in the earth’s climate. It is believed that temperature dropped significantly towards the end of the Cretaceous Period. Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive. Question 60: What is the best title for this passage? A. The Domination of the Land B. The Metabolism of Dinosaurs C. Earth’s Largest Reptiles D. The History of Earth Question 61: It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about A. 200 million years B. 135 million years C. 80 million years D. 65 million years Question 62 : The author uses the phrase “never to reemerge” to indicate that the dinosaurs A. became extinct B. went into hiding C. never died out D. lost their way Question 63: According to the passage, what is true about the size of dinosaurs? A. It made them the largest creatures ever on earth. B. It varied quite greatly. C. It guaranteed their survival. D. It was rather uniform. Question 64: Which of the following can be inferred about mammals and birds. A. Most have either fur or feathers over their bodies. B. They preceded the dinosaurs. C. They were too large to hibernate. D. They could not survive the chilly temperatures. II. PHẦN TỰ LUẬN ( 2 điểm) A. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence before it. Question 1: It's the first time I've been to a flower shop. → I haven’t ____________________________________________________. Question 2: No one in this class is as tall as Jimmy → Jimmy is __________________________________________________. Question 3: . He couldn’t sleep although he was very tired. In spite of……………………………………………… Question 4: We will repaint the house soon → The house _______________________________________________________. Question 5: . If you don’t rest yourself, you really will be ill. > Unless.____________________________________ B. Write a paragraph about your hobby. You should write at least 80 words. ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… 4 ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… Phần 2: Tự luận: ( 2 điểm) A. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence before it.( 0,1 X 5 = 0,5) Question 1: I haven’t been to a flower shop before. Question 2: Jimmy is the tallest in the class Question 3: In spite of being tired, he couldn’t sleep. Question 4: The house will be repainted soon. Question 5: Unless you rest yourself, you really will be ill. B. Writing ( 1,5) Giám khảo tự quyết định dựa trên các yêu cầu sau - Đáp ứng được cấu trúc của đoạn văn ( Topic sentence, supporting ideas, concluding sentence): điểm tối đa là 0,5 điểm - Đáp ứng được yêu cầu về nội dung của đề: điểm tối đa là 0,5 điểm - Sử dụng linh hoạt và chính xác một số cấu trúc ngữ pháp , sử dựng được vốn từ vựng phong phú, bài văn viết trôi chảy, mạch lạc, đáp ứng được độ dài theo yêu cầu của đề: điểm tối đa là 0,5 điểm - Sai dưới 4 lỗi về cấu trúc ngữ pháp, từ vựng không trừ điểm. Sai trên 4 lỗi trừ điểm, đặc biệt các lỗi nặng trừ 0,1 điểm cho Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 1 - PART I: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1: A. explanation B. preparation C. considerate D. information Question 2: A. elaborately B. mysteriously C. originally D. necessarily Question 3: A. individual B. competitive C. occupation D. documentary Question 4: A. capture B. picture C. ensure D. pleasure Question 5: A. different B. important C. essential D. negation 5 PART II: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct one to complete each of the following sentences. Question 6: It was in this house ______. A. I was born in B. in which I was born C. where I was born D. that I was born Question 7: Thailand defeated Laos______3______2. A. with/by B. with/ of C. by/of D. by/to Question 8: On the second thought, I believe I will go with you to the theater. A. On reflection B. For this time only C. After discussing with my wife D. For the second time Question 9: My passport ______ last month, so I will have to get a new one. A. ended B. terminated C. expired D. elapsed Question 10: I must take this watch to be repaired; it _____ over 20 minutes a day. A. gains B. accelerates C. increases D. progresses Question 11: Mr. Henry was given a medal in _____ of his service to his country. A. response B. gratitude C. recognition D. knowledge Question 12: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the back”, the teacher said. A. eligible B. audible C. edible D. visible Question 13: If he is in trouble, it is his own fault; I personally wouldn’t ______ a finger to help him. A. bend B. turn C. rise D. lift Question 14: As it was Christmas, the _____ at church was much larger than usual. A. congregation B. convention C. grouping D. audience Question 15: -"______" “Yeah, down this street, on the left” A. Is there a station near here? B. How often does the train come? C. Is this a train station? D. Would you like to go by train? Question 16: Forget all and try your best next time- Lightning never ______twice in the same place. A. strikes B. beats C. hits D. attacks Question 17: He managed to finish his thesis under the _____ of his tutor. ĐỀ SỐ 05 Giáo viên: NGUYỄN NGỌC ANH Đây là đề thi tự luyện số 5 thuộc khoá LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh). Để sử dụng hiệu quả, bạn cần làm trước các câu hỏi trong đề trước khi so sánh với đáp án và hướng dẫn giải chi tiết trong video bài giảng (phần 1, phần 2 và phần 3). Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 2 - A. assistance B. help C. guidance D. aid Question 18: Everyone knows about pollution problems, but not many people have _____ any solutions. A. looked into B. come up with C. thought over D. got round to Question 19: There has been a recommendation that Peter ______ the president of the country. A. will be elected B. be elected C. is elected D. was elected Question 20: The sheep were huddled into a _____ to protect them from overnight frosts. A. cage B. pen C. kennel D. hutch Question 21: Many _____ crafts such as weaving are now being revived. A. habitual B. traditional C. customary D. ordinary Question 22: There is ______ in my bead room A. a square wooden old table B. an old square wooden table C. a wooden old square table D. an old wooden square table Question 23: There seems to be a large ______ between the number of people employed in service industries, and those employed in the primary sectors. A. discrepancy B. discretion C. discriminate D. distinguish Question 24: - A: “I am sorry. I broke the vase.” - B: “______.” A. OK. Go ahead B. Yes, certainly C. Don’t worry. Things break. D. I’d rather not. Question 25: ______, he felt so unhappy and lonely. A. In spite of his being wealth B. Rich as was he 6 C. Rich as he was D. Despite his wealthy Question 26: ______of half- starving wolves were roaming the snow- covered countryside. A. Herds B. Flocks C. Packs D. Swarms Question 27: “I understand you don’t like opera. ______, I go at least once a month.” A. In contrast B. On contrast C. In the contrast D. On the contrast Question 28: He seems to make the same mistake over and over again A. for good B. by the way C. repeatedly D. in vain Question 29: When ______ to explain his mistake, the new employee cleared his throat nervously. A. asking B. to be asked C. to be asking D. asked Question 30: You _____ as well seek for a fish in the tree as try to do that. A. might B. should C. would D. must PART III: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 31: His new yacht is certainly an ostentatious display of his wealth. A. showy B. expensive C. large D. ossified Question 32: A domineering husband, he is the stereotype of a male chauvinist. A. musician B. opposite C. disagreeable type D. fixed conception Question 33: I’d rather stay in a hotel with all the amenities than camp in the woods. A. expenses B. friends C. sports D. conveniences Question 34: Dr. Jones suggested that final examinations should be discontinued, an innovation I heartily support. A. inner part B. test C. entrance D. change Question 35: He inherited a lucrative business from his father. Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 3 - A. lucid B. losing C. wealthy D. profitable PART IV: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 36 to 45. Animals have an intuitive awareness of quantities. They know without analysis the difference between a number of objects and a smaller number. In his book “ The Natural History of Selboure ” (1786), the naturalist Gilbert White tells how he surreptitiously removed one egg a day from a plover’s nest , and how the mother laid another egg each day to make up for the missing one. He noted that other species of birds ignore the absence of a single egg but abandon their nests if more than one egg has been removed. It has also been noted by naturalists that a certain type of wasp always provides five – never four, never six - caterpillars for each of their eggs so that their young have something to eat when the eggs hatch. Research has also shown that both mice and pigeons can be taught to distinguish between odd and even numbers of food pieces. These and similar accounts have led some people to infer that creatures other than humans can actually count. They also point to dogs that have been taught to respond to numerical questions with the correct number of barks, or to horses that seem to solve arithmetic problems by stomping their hooves the proper number of times. Animals respond to quantities only when they are connected to survival as a species – as in the case of the eggs – or survival as individuals - as in the case of food. There is no transfer to other situations or from concrete reality to the abstract notion of numbers. Animals can “count” only when the objects are present and only when the numbers involved are small – not more than seven or eight. In lab experiments, animals trained to “count” one kind of object were unable to count any other type. The objects, not the numbers, are what interest them. Animals admittedly remarkable achievements simply do not amount to evidence of counting, nor do they reveal more than innate instincts, refined by the genes of successive generations, or the results of clever, careful conditioning by trainers. Question 36: The word “they” refer to______. A. numbers B. animals C. achievements D. genes Question 37: The word “odd” refers to which of the following? A. Numbers such as 1, 3, 5 and so on. B. Unusual numbers. C. Lucky numbers. D. Numbers such as 2, 4, 6 and so on. Question 38: The word “accounts” is closest in meaning to ______. 7 A. reasons B. deceptions C. invoices D. reports Question 39: According to information in the passage, which of the following is LEAST likely to occur as a result of animals’ intuitive awareness of quantities? A. When asked by its trainer how old it is, a monkey holds up five fingers. B. A lion follows one antelope instead of the herd of antelopes because it is easier to hunt a single prey. C. When one of its four kittens crawls away, a mother cat misses it and searches for the kitten. D. A pigeon is more attracted by a box containing two pieces of food than by a box containing one piece. Question 40: The word “surreptitiously” is closest in meaning to ______. A. stubbornly B. secretly C. quickly D. occasionally Question 41: What is the main idea of this passage? A. Of all animals, dogs and horses can count best. B. Careful training is required to teach animals to perform tricks involving numbers Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 4 - C. Although animals may be aware of quantities, they cannot actually count. D. Animals cannot “count” more than one kind of object. Question 42: Where in the passage does the author mention research that supports his own view of animals’ inability to count? A. “In his book …… the missing one.” B. “In lab experiments…….other type” C. “Research has shown that …… food pieces.” D. “These and similar accounts … count.” Question 43: Why does the author refer to Gilbert White’s book in line 2? A. To contradict the idea that animals can count. B. To provide evidence that some birds are aware of quantities. C. To show how attitudes have changed since1786. D. To indicate that more research is needed in this field. Question 44: How would the author probably characterize the people who are mentioned in the first line of the second paragraph? A. As mistaken B. As demanding C. As clever D. As foolish Question 45: The author mentions that all of the following are aware of quantities in some ways EXCEPT _____. A. caterpillars B. mice C. plovers D. wasps PART V. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 55. There are many superstitions in Britain, but one of the most (46) ______ held is that it is unlucky to walk under a ladder even if it means (47) ______the pavement into a busy street! If you must pass under a ladder, you can avoid bad luck by crossing your fingers and keeping them crossed until you have seen a dog. (48) ______, you may lick your finger and make a cross on the toe of your shoe, and not look again at the shoe until the mark has dried. Another common superstition is that it is unlucky to open an umbrella in the house - it will either bring (49) ______ to the person who opened it or to the whole (50) ______. Anyone opening an umbrella in the fine weather is unpopular, as it inevitably brings rain! The number 13 is said to be unlucky for some, and when the 13th day of the month (51) ______ on a Friday, anyone wishing to avoid a bad event had better stay indoors. The worst misfortune that can happen to a person is caused by breaking a mirror, as it brings seven years of bad luck! The superstition is supposed to (52) ______ in ancient times, when mirrors were considered to be tools of the gods. Black cats are generally considered lucky in Britain, even though they are (53) ______witchcraft. It is (54) ______ lucky if a black cat crosses your path – although in America the exact opposite belief prevails. Finally, a commonly held superstition is that of touching wood (55) ______luck. This measure is most often taken if you think you have said something that is tempting fate, such as “My car has never broken down, touch wood?” Question 46: A. broadly B. widely C. quickly D. speedily Question 47: A. jumping off B. keeping from 8 C. stepping off D. running from Question 48: A. Consequently B. However C. Comparatively D. Alternatively Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 5 - Question 49: A. difficulty B. tragedy C. loss D. misfortune Question 50: A. house B. household C. home D. member Question 51: A. happens B. arrives C. falls D. drops Question 52: A. be originated B. be originating C. have originated D. originate Question 53: A. concerned about B. related with C. associated with D. connected on Question 54: A. specially B. rarely C. frequently D. especially Question 55: A. as B. in C. for D. of PART VI: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 56: Neither of the (A) girls (B) have turned in the term papers (C) to the instructor (D) yet. Question 57: A secretary (A) told me an important file (B) had left in the lunch room (C) just (D) the other day. Question 58: The original World Cup trophy (A) was given (B) permanent to Brazil (C) to honor that country’s record third world cup (D) title in Mexico in 1970. Question 59: Physical therapists help patients (A) relearn how to (B) use their bodies (C) after disease or (D) injure. Question 60: Modern transportation can speed a doctor (A) to the side of a (B) sick person, (C) even if the patient lives on an (D) isolating farm. PART VII: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the sentence which is closest in meaning to the given ones. Question 61: He was driving so fast that he could have had an accident. A. He wasn’t driving fast enough to avoid an accident. B. He didn’t have an accident although he was driving very fast. C. If he had been driving very fast, he would have had an accident. D. An accident happened, and it was caused by his very fast driving. Question 62: Mrs. Jones told me that her neighbors were moving to Florida. A. Mrs. Jones and her neighbors live in Florida. B. Mrs. Jones is planning to move to Florida with her neighbors. C. I knew that Mrs. Jones had moved to Florida because her neighbors told me. D. “My neighbors are moving to Florida,” said Mrs. Jones. Question 63: It was only because his wife helped him that he was able to finish his book. A. Without his wife’s help, he couldn’t have finished his book. B. If only he had been able to finish his book. C. But for his wife’s help, he couldn’t finish his book. D. If it weren’t for his wife’s help, he couldn’t have finished his book Question 64: You have to finish your homework if you want to go to the party. A. Unless you finish your homework, you can go to the party. B. Finish your homework, you can go to the party. C. Finish your homework, otherwise you can go to the party. D. Finish your homework, or else you cannot go to the party. Question 65: No matter how hard Fred tried to start the car, he didn’t succeed. Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Hocmai.vn – Ngôi trường chung của học trò Việt Tổng đài tư vấn: 1900 58-58-12 - Trang | 6 - A. Fried tried very hard to start the car, and succeeded. B. Fried tried hard to start the car, and with success. C. However hard he tried, Fried couldn’t start the car. D. It’s hard for Fried to start the car because he never succeeded. PART VIII: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 66 to 75. 9 The Roman alphabet took thousands of years to develop, from the picture writing of the ancient Egyptians through modifications by Phoenicians, Greek, Romans, and others. Yet in just a dozen years, one man, Sequoyah, invented an alphabet for the Cherokee people. Born in eastern Tennessee, Sequoyah was a hunter and a silversmith in his youth, as well as an able interpreter who knew Spanish, French and English. Sequoyah wanted his people to have the secret of the “talking leaves” as he called his books of white people, and so he set out to design a written form of Cherokee. His chief aim was to record his people’s ancient tribal customs. He began by designing pictographs for every word in the Cherokee vocabulary. Reputedly his wife, angry with him for his neglect of garden and house, burned his notes, and he had to start over. This time, having concluded that picture-writing was cumbersome, he made symbols for the sounds of Cherokee language. Eventually he refined his system to eighty-five characters, which he borrowed from the Roman, Greek, and Hebrew alphabets. He presented this system to the Cherokee General Council in 1821, and it was wholeheartedly approved. The response was phenomenal. Cherokees who had struggled for months to learn English lettering school picked up the new system in days. Several books were printed in Cherokee, and in 1828, a newspaper, the Cherokee Phoenix, was first published in the new alphabet. Sequoyah was acclaimed by his people. In his later life, Sequoyah dedicated himself to the general advancement of his people. He went to Washington, D.C., as a representative of the Western tribes. He helped settled bitter differences among Cherokee after their forced movement by the federal government to the Oklahoma territory in the 1930s. He died in Mexico in 1843 while searching for groups of lost Cherokee. A statue of Sequoyah represents Oklahoma in the Statuary Hall in the Capitol building of Washington. D.C. However, he is probably chiefly remembered today because Sequoias, the giant redwood trees of California, are named of him. Question 66: The passage is mainly concerned with______. A. Sequoyah’s experiences in Mexico. B. the development of the Roman alphabet C. the pictographic system of writing D. the accomplishments of Sequoyah Question 67: According to the passage, a memorial statue of Sequoyah is located in ______. A. Tennessee B. Oklahoma C. Mexico D. Washington. D.C Question 68: According to the passage, how long did it take to develop the Cherokee’s alphabet? A. twelve years B. eighty-five years C. twenty years D. thousands of years Question 69: In the final version of the Cherokee alphabet system, each of the characters represents a ______. A. picture B. sound C. word D. thought Question 70: Why does author mention the giant redwood trees of California in the passage? A. The trees inspired Sequoyah to write a book. B. Sequoyah was born in the vicinity of the redwood forest. C. The trees were named in Sequoyah’s honor. D. Sequoyah took his name from those trees. Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đề số 05 Question 71: According to the passage, Sequoyah used the phrase talking leaves to refer to______. A. redwood trees B. newspaper C. books D. symbols for sounds Question 72: There is no indication in the passage that, as a young man, Sequoyah______. A. served as a representative in Washington B. served as an interpreter C. made things form silver D. hunted game Question 73: What was Sequoyah’s main purpose in designing a Cherokee alphabet? A. to record Cherokee customs B. to write about his own life C. to publish a newspaper D. to write books in Cherokee Question 74: The word cumbersome is closest in meaning to______. A. radical B. awkward C. unfamiliar D. simplistic Question 75: All of the following were mentioned in the passage as alphabet systems that Squoyah borrowed from except______. A. Egyptian B. Hebrew C. Roman D. Greek PART IX: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best sentence that is made with the words given. Question 76: Ho Chi Minh/ all/ to/ goal/ devoted/ single/:/ his/ country/ life/ independence/ for/ his/. A. Ho Chi Minh devoted his all life to a goal: independence for his single country. B. Ho Chi Minh devoted all his life to a single goal: independence for his country. C. Ho Chi Minh devoted his all life to a goal: single independence for his country. 10 [...]... 54 D 55 C 56 B 57 B 58 B 59 D 60 D 61 B 62 D 63 A 64 D 65 C 66 D 67 D 68 A 69 B 70 C 71 C 72 A 73 A 74 B 75 A 76 B 77 A 78 A 79 B 80 C ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 05 SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 306) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I MULTIPLE CHOICES (64 Questions; 8.0 points) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet... tính là một lỗi o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.) Tổng 1,5 THE END SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 305) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8 điểm) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate... ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………… - THE END 23 SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 304) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8 điểm) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:... D 15 C 16 A 17 B 18 D 19 A 20 B 51 A 31 B 52 D 32 A 53 A 33 B 54 B 34 D 55 D 35 C 56 A 36 A 57 D 37 C 58 D 38 B 59 D 39 C 60 A 40 D SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 303) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8 điểm) PART I: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to find the word with the stress... is going to be built in this area 66 If he had a car, he could give you a lift 67 Nam promised to come to see Lan the following weekend 68 Your book is more expensive than mine 69 It was not until he was 30 that he knew how to swim Part 2 : (1,5 points) TT 1 Mô tả tiêu chí đánh giá Bố cục Điểm tối đa 0,04 o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài o Bố cục uyển chuyển... living-room redecorated recently 38 They had to cancel the flight because the fog was too thick A Due to the thick fog, they didn’t cancel the flight B Due to the thick fog, they cancelled the flight C Due to the fog was thick, they cancelled the flight D Because of the fact that they had to cancel the flight , the fog was too thick 39 He is short-sighted Therefore, he has to wear the glasses A If he isn’t... was in Bangkok for my son C It was difficult for my son to eat Thai food when he was in Bangkok D It was difficult to eat Thai food for my son when he was in Bangkok Khóa học LTĐH KIT-2: Môn Tiếng Anh (Cô Nguyễn Ngọc Anh) Đáp án đề số 05 1 C 2 D 3 B 4 C 5 A 6 D 7 D 8 A 9 C 10 A 11 C 12 B 13 D 14 A 15 A 16 A 17 C 18 B 19 B 20 B 21 B 22 B 23 A 24 C 25 B 26 C 27 A 28 C 29 D 30 A 31 A 32 D 33 D 34 D 35... qualifications is a result of your success in academic field Question 39: Flooding in this region was the result of heavy rain A Because of flooding in this region, there was heavy rain B Heavy rain resulted in flooding in this region C Flooding in this region was the cause of the heavy rain D Heavy rain causes flooding in this region Question 40: Sam speaks Chinese well and his Japanese is good, too A... father B Winston’s mother C Michael’s mother D.Michael’s father Question 63: The word "unwilling" in the passage mostly means A "getting ready to do something" B "eager to do something" C "not objecting to doing anything" D "not wanting to do something" Question 64: The two examples given in the passage illustrate the principle that A successful parents always have intelligent children B successful... will need time to think it over” Which of the following has the SAME meaning with “to think it over”? A to sleep on it B to make it better C to make up for it D to think out of time 63 “That is a well-behaved boy” Which of the following has the OPPOSITE meaning with “ wellbehaved”? A good behavior B behaving improperly C behaving nice D behaving cleverly 64 “The train arrived late this morning” Which . SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH TRƯỜNG THPT NGUYỄN HU£ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2015 MÔN: ANH VĂN 12 Thời gian làm bài: 90 phút I. PHẦN TRẮC NGHIỆM: TỪ QUESTION 1 ĐẾN. 76. B 77. A 78. A 79. B 80. C ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 05 SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 306) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I. MULTIPLE CHOICES (64. sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.) Tổng 1,5 THE END SỞ GD- ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN (ĐỀ LUYỆN 305) ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút I. PHẦN TRẮC NGHIỆM
- Xem thêm -

Xem thêm: BỘ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔNTIẾNG ANH CÓ KEY, BỘ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔNTIẾNG ANH CÓ KEY, BỘ ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔNTIẾNG ANH CÓ KEY

Từ khóa liên quan